V og K: Vi stemmer gult til ejendomsvurderinger

VK holder aftalen med regeringen om ejendomsvurderinger, men vil hjælpe andelsbolighavere med nyt forslag

Regeringens nye skatteminister Jonas Dahl (SF) kan fredag se frem til at få vedtaget sit lovforslag om ejendomsvurderinger.

Forslaget nedsætter boligejernes ejendomsvurdering med 2,5 procent frem til 2016, som en slags kompensation for at boligejerne skal leve med fejlbehæftede ejendomsvurderinger, indtil et nyt ejendomsvurderingssystem er på plads.

I Berlingske Tidende fredag bliver Venstre og De Konservative ellers udlagt som om, de vil løbe fra aftalen i finansloven om at stemme gult til regeringens forslag.

Et forslag de borgerlige ikke er begejstrede for, fordi man mener, at der bør gøres mere for boligejerne.

Men i finanslovaftalen forpligtede partierne sig til ikke at blokere forslaget, og den aftale vil man overholde, fastslår skatteordfører Torsten Schack Pedersen (V).

- Vi er et ansvarligt parti, og vi står ved de aftaler, vi indgår, siger Torsten Schack Pedersen.

Også De Konservatives skatteordfører Brian Mikkelsen fastslår, at partiet vil holde aftalen med regeringen.

- Vi står ved den aftale, der er, om at vi stemmer gult. Det har hele tiden været vores intention, siger Brian Mikkelsen.

Både Venstre og De Konservative mener dog, at andelshavere skal ligestilles med boligejerne, fordi ejendomsvurderingerne også for andelsbolighaverne har vist sig at være unøjagtige.

Derfor vil Brian Mikkelsen i det nye år fremsætte et beslutningsforslag, som nedsætter vurderingerne for andelshaverne på samme måde som det sker for boligejerne.

Ifølge Brian Mikkelsen er de borgerlige partier enige om forslaget. Dermed er spørgsmålet nu, om man kan få Enhedslisten med, så der er flertal uden om regeringen.

Ifølge et tidligere svar fra skatteministeren vil det koste omkring 100 millioner kroner at kompensere andelsbolighaverne på samme måde som boligejerne. De penge må findes, mener Brian Mikkelsen, som dog endnu ikke konkret har set på, hvordan det skal ske.

0 kommentarer
Vis kommentarer