Minister om syge medarbejdere: Virkelig trist op til jul

Dan Jørgensen var selv taget tilbage til EU, da medarbejderne blev smittet

Dan Jørgensen var i EU, da medarbejdere i hans ministerium fik roskildesyge. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)
Dan Jørgensen var i EU, da medarbejdere i hans ministerium fik roskildesyge. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)

- Jeg synes virkelig, det er trist for alle de mennesker, der nu må ligge syge op til jul.

Sådan lyder det fra den nye fødevareminister, Dan Jørgensen, da Ekstra Bladet fortæller ham, at 131 medarbejdere i Fødevare-, Justits-, Forskings-, Økonomi- og indenrigs- og Erhvervsministerierne er blevet ramt af roskildesyge.

Det er netop fødevareministerens ministerium, der skal stå for fødevaresikkerheden i Danmark. Derfor forsikrer Dan Jørgensen også, han vil følge nøje med i den kedelige sag fra ministeriernes fælles kantine på Slotsholmen.

- Denne her sag vil jeg spørge indtil ligeså snart, jeg er tilbage i mit ministerium. Vi skal være sikre på i sådan en sag, at Fødevarestyrelsen gennemfører de procedurer, der skal fastslå, hvor smittekilden kommer fra, siger ministeren til Ekstra Bladet og uddyber:

Se også: 131 medarbejdere syge: Roskildesyge... i Fødevareministeriet

- Jeg ville virkelig ønske, at det ikke var sket. Men nu, hvor det er sket, må vi bruge det som en lejlighed til at argumentere for, at der skal være styr på hygiejnen. Og det understreger behovet for skrappe regler og kontroller, når det selv kan ske et sted, hvor folk er godt uddannet i hygiejne.

Ifølge Fødevarestyrelsen er de sygdomsramte medarbejdere blevet smittet i mandags, hvor Dan Jørgensen tog tilbage til EU for første gang, siden han blev Fødevareminister, hvor det blandt andet lykkedes ham at overtale EU's landbrugskommissær, Dacian Ciolos, til, at Danmark må beholde sit røde økomærke.

- Ligeså snart ministeren er ude, så... Ej spøg til side, det er jo en alvorlig sag. Og når det kan ske selv sådan et sted, hvor folk har så meget forstand på den slags, så siger det noget om, hvor alvorligt det er og skal tage anbefalinger fra Fødevarestyrelsen alvorlige omkring hygiejne, fortæller Dan Jørgensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer