Topchef stopper efter GGGI-skandale

Udenrigsministeriets direktør for udviklingspolitik, Charlotte Slente, trækker sig efter GGGI-skandalen om Løkkes luksusrejser, der kostede Christian Friis Bach jobbet som udviklingsminister

Udenrigsministeriets direktør for udviklingspolitik, Charlotte Slente, fratræder sin stilling i kølvandet af GGGI-skandalen, der betød, at Christian Friis Bach måtte trække sig som Udviklingsminister. Det bekræfter Udenrigsministeriet.

- Hun har selv valgt at trække sig som direktør på frivillig basis. Hun fortsætter i en stilling, hvor hun skal arbejde med økonomisk diplomati, oplyser Udenrigsministeriet.

Se også: Hendes opkald fik Friis Bach til at gå

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Charlotte Slente, der har haft det øverste ansvar for den dybt kritisable rådgivning, der betød, at Friis Bach gang på gang hævdede, at han intet kendte til GGGI's eksorbitante rejseregler. Altså de rejseregler, der betød, at Lars Løkke kunne rejse for 24.000 kroner pr. dag i sit første år som GGGI-formand.

Christian Friis Bach og Udenrigsministeriet påstod overfor både Folketinget og offentligheden, at rejsereglerne var et administrativt anliggende for GGGI’s direktør og administration - og altså ikke bestyrelsen hvor han selv sad.

Skjulte sandheden
I sidste måned kom det pludselige frem, at ministeren selv havde været tilstede på det bestyrelsesmøde i maj 2012, hvor reglerne var blevet godkendt. Og at en række af hans embedsmænd havde vidst det i ugevis.

En viden som de valgte at skjule i ugevis indtil efter kommunalvalget.

Se også: GGGI: Tre embedsmænd skal i tjenestelig forhør

Det var netop Charlotte Slente, der ringede til Friis Bach under hans rejse i Mellemøsten og meddelte ham, at han havde ført Folketinget bag lyset.

Derefter rejste han hjem og trak sig som minister dagen efter.

Sylter sandheden op til et år
Udenrigsminister Holger K. Nielsen har i dag fredag været i samråd i Folketingets Udenrigsudvalg, hvor det kom frem, at de tjenestelige forhør, som skal afdække en række meget kritisable forhold i Udenrigsministeriet, kan trække ud i op til et år.

Det var Liberal Alliances udenrigsordfører Mette Bock, som havde kaldt Holger K. Nielsen i samråd. Hun mener, at afhøringerne de tre embedsmænd og GGGI-sagen vil ligge som en tung skygge over Udenrigsministeriet i alt for lang tid.

Hun er ikke tilfreds med de svar, udenrigsminister Holger K. Nielsen gav i samrådet:

- Det er klart utilfredsstillende, at vi ikke kan få at vide, hvorfor embedsmændene har begået gravende fejl, senest at de har tilbageholdt oplysninger om GGGI’s rejseregler indtil dagen efter kommunalvalget, siger Mette Bock.

- Så længe vi ikke får et klart svar på dette, er det svært at have tillid til de oplysninger og de svar, vi får fra Udenrigsministeriet, siger hun.

Om det er udsigten til denne langvarige undersøgelse og mistilliden til ministeriet, der nu får Charlotte Slente til at trække sig, ønsker Udenrigsministeriet ikke at svare på.

0 kommentarer
Vis kommentarer