Radikale åbner for at beholde 24-års-regel efter valg

Radikale ønsker 24-års-reglen afskaffet efter næste valg, men det er ikke et ultimativt krav, fastslår ordfører

- Vores udlændingepolitik er meget, meget mere end en 24-års-regel, og vi stiller ikke ultimative krav på noget område.

Sådan lyder meldingen fra De Radikales indfødsretsordfører, Marlene Borst Hansen, efter, at erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) fredag fastslog, at Socialdemokraterne også efter næste valg vil stå benhårdt på 24-års-reglens overlevelse.

- Vi står fast på 24-års-reglen og tilknytningskravet, lød det fra Henrik Sass Larsen, der samtidig slog fast, at det er "så tæt, man kan komme på en garanti".

Både SF og De Radikale har tidligere markeret sig som arge modstandere af alderskravet til ægteskaber mellem danskere og udlændinge, som blev opfundet tilbage i 2002 af den daværende VK-regering.

Alligevel fik Socialdemokraterne gennemtrumfet, at reglen står ved magt i denne valgperiode.

- Det er ingen hemmelighed, at De Radikale og Socialdemokraterne ikke har den samme udlændingepolitik, men vi har jo nu fundet et sted, hvor begge partier kan være, siger Marlene Borst Hansen med henvisning til det nuværende regeringsgrundlag.

- Vi mener stadigvæk, at 24-års-reglen er en dårlig regel, og vi synes, den skal afskaffes. Men det er jo ikke det eneste, vi kommer til forhandlingsbordet med på udlændingeområdet, og så må vi se, hvordan det i givet fald ender, siger hun til Ritzau.

- Så du vil ikke udelukke en ny valgperiode med 24-års-reglen?

- Vi går til forhandlingsbordet med at få afskaffet 24-års-reglen, og så må vi se, hvor langt vi kommer.

0 kommentarer
Vis kommentarer