DF bombarderer sundhedsminister med 1227 spørgsmål

Fra næste år kan det gule sundhedskort ikke bruges i udlandet. Det har fået Dansk Folkeparti op på tæerne

1227 spørgsmål har Dansk Folkeparti stillet sundhedsminister Astrid Krag (SF), fordi det gule sundhedskort - tidligere kendt som sygesikringsbeviset - snart ikke kan bruges i udlandet.

Det er særligt partiets sundhedsordfører, Liselott Blixt, der har været flittig til at formulere spørgsmål, idet hun står bag i alt 1222 spørgsmål om, hvordan danskere er stillet under rejser i udlandet, når den pågældende lov træder i kraft.

De andre spørgere er hendes partifæller Martin Henriksen og Karina Adsbøl.

Spørgsmålene er blevet stillet, selvom et flertal i Folketinget bestående af regeringen, Venstre og De Konservative støtter forslaget, som er en del af finanslovforliget.

Der er således flertal bag forslaget, inden andenbehandlingen starter forventeligt den 10. januar, hvor spørgsmålene skal være besvaret.

DF, Enhedslisten og Liberal Alliance er imod forslaget.

Dermed når julefreden knap at sænke sig for de ansatte i Sundhedsministeriet. En fyldestgørende besvarelse af spørgsmålene må nemlig forventes at være omfattende, da der er spørgsmål til, hvordan danskere er dækket på rejsen i 39 forskellige lande.

Til hvert land er der 30 underspørgsmål samt i alt 52 overordnede spørgsmål.

Fremover skal danskere tage EU's blå sygesikringskort med på ferien. Desuden kan danskere tegne en privat rejseforsikring, som svenskerne og briterne gør, hvis de vil være forsikret, når de rejser i udlandet.

I en lignende sag stillede Ellen Trane Nørby (V) sidste år 696 spørgsmål om museumsstøtte til den daværende kulturminister.

Hendes mange spørgsmål kom, efter kulturminister Uffe Elbæk havde afvist statsstøtte til Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, hvor Ellen Trane Nørbys mor, Merete Nørby, sad i bestyrelsen.

Venstres politiske ordfører afkrævede ministeren svar på, hvorfor 87 andre museer i landet kunne få statstilskud.

Dengang sagde Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), at hun havde stillet voldsomt mange spørgsmål i en mindre vigtig sag, men i sagen om sygesikringskortet er det mere berettiget, mener formanden.

- Det er et lovforslag, der medfører ret store ændringer for borgerne. Der er en meget kort behandlingstid på det, så jeg mener ikke, at man kan kritisere, at der stilles så mange spørgsmål, siger Mogens Lykketoft til Ritzau og tilføjer:

- Det er muligt, at ministeriet ikke kan nå at besvare spørgsmålene, men det må udvalget så leve med.

0 kommentarer
Vis kommentarer