DF'er amok med 1222 spørgsmål: Nogle kunne nok pilles ud

Dansk Folkepartis sundhedsordfører står fast. Sundsministeriet skal svare på over 1200 spørgsmål, selvom nogle af måske kunne pilles ud. Blandt andet spørger hun 30 gange til turisters sikkerhed i... Vatikanstaten

(Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)
(Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto)

Et bredt flertal i Folketinget ønsker at udskifte danskernes gule sygesikringsbevis med et nyt europæisk.

Men Dansk Folkeparti er mere skeptisk og har derfor kastet sig ud i en ren spørgsmåls-bonanza.

I alt 1227 spørgsmål til det nye europæiske sygesikringsbevis, har DF stillet. Heraf står sundhedsordfører Liselott Blixt bag de 1222.

Nu erkender hun over for Ekstra Bladet, at det måske ikke ser for kønt ud. Alligevel står fast ved sine spørgsmål og beskylder regeringen for at ville haste et nyt sygesikringskort ned over hovedet på danskerne.

- Selvfølgelig vil man da kunne pille noget ud og sige 'ahhhh, det er sgu da et et dumt spørgsmål'. Men det er det samme spørgsmål, vi stiller til hvert enkelt land. Så jeg kan ikke se, det kan være så svært at svare på.

- Nu siger du selv, at du godt kan se, at det virker som et dumt spørgsmål...

- Ja, ja. Jeg kan da sagtens pille ét ud, men så skulle vi gå dem alle sammen igennem og sige, i hvilket land... Og jeg ved jo ikke 100 procent, hvordan det har virket før. Det må ministeriet vide i og med, de nu laver det om.

Se også: DF bombarderer sundhedsminister med 1227 spørgsmålSe også: S om 1227 spørgsmål fra DF: Træls og ærgerligt

- Før har det gule sygesikringskort virket i de lande. Derfor er de spørgsmål kommet.

Vatikanstaten
Blandt spørgsmålene fra DF kan man bl.a. finde et spørgsmål med følgende ordlyd:

Hvis en borger bliver udsat for en voldtægt i Vatikanstaten, vil EU-sygesikringkortet da dække alle omkostninger til hjælp, transport og undersøgelser?

- Men det virker som en tidskrævende og provokerende måde at bruge embedsmændenes tid, når I spørger på den måde. Man kunne jo spørge i mere generelle vendinger i stedet for over 1.200 detailspørgsmål til bl.a. Vatikanstaten?

- Men hvis de mener, det er så nemt med Vatikanstaten, så er det nemt at svare ens, fordi det er et spørgsmål, der har 30 underpunkter. Som sådan er det ikke 1222 gængse spørgsmål. 30 af dem ligger under et land. Så hvis du kan sige, at der ikke er nogen forskel, så har du svaret på 30 på én gang.

- Man maler det gerne op og siger, det koster en time at svar på et spørgsmål. Det tror jeg ikke på.

- Det virker voldsomt at stille 30 spørgsmål til Vatikanstaten.

- Ja, det virker voldsomt. Men så er det nemt at svare på, hvis der ikke er noget, så kan de jo svare på det på to minutter. Hvad er problemet så?

- Men hvis det er så nemt at svare på, hvorfor så overhovedet spørge?

- Nej, for jeg vil gerne vide, hvordan det er. For der er folk, der skriver til mig og spørger, hvad sker der, der hvor det gule sygesikringskort forhen gjaldt. Hvordan bliver reglerne?

- Har du nogen viden om, om der nogensinde er en dansker som har anvendt det gule sygesikringskort i Vatikanstaten?

- Jeg har spurgt ministeren, hvor det er - det er et af spørgsmålene - man førhen har brugt det gule sygesikringskort, så vi ved ligesom, hvad det er for skader og hvor det er henne

Ellers havde jeg ikke skrevet det
- Det er jeg ikke sikker på, jeg forstår. Betyder det, at Sundhedsministeriet har oplyst dig om, at der er danskere som har anvendt deres sygesikring i Vatikanstaten? Eller er det mere i teorien?

- Når du går ind på den gule sygesikring står der, at det gælder i Vatikanstaten. Ellers havde jeg ikke skrevet det...

- Er du stadig glad for den måde, du har formuleret det på?

- Ved du hvad, jeg havde ønsket, at ministeren havde givet os bedre tid, så vi kunne have taget en samtale, hvor ministeren kunne have oplyst om ændringerne er i stedet for

Til hvert land er der 30 underspørgsmål samt i alt 52 overordnede spørgsmål, oplyser DF.

0 kommentarer
Vis kommentarer