Ordførere: Det er ikke ydmygende at fjerne hundelorte

I det nye år skal kontanthjælpsmodtagere i nyttejob for at få deres kontanthjælp

Foto: Mogens Flindt og Folketinget
Foto: Mogens Flindt og Folketinget

Er du kontanthjælpsmodtager, og skal du ud i et nyttejob? Tip os på sms/mms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Kontanthjælpsmodtagere skal fremover arbejde for deres kontanthjælp ved fx. at samle hundelorte op, afspritte dørhåndtag og rense strande, skriver Jyllands-Posten i dag. Det er ydmygende, mener Enhedslisten.

- Der er overhovedet ikke tale om et nyttejob, men om et skræmmejob. At sætte kontanthjælpsmodtagere til at samle hundelorte er simpelthen et decideret forsøg på at ydmyge de arbejdsløse, siger Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christan Juhl til Jyllands-Posten.

Men det er Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted uenig i.

Se også: Nyttejob: Arbejdsløse skal fjerne hundelorte og tælle biler

- Jeg synes ikke, det er ydmygende. Nu er jeg født og opvokset på landet, hvor jeg har haft med dyr at gøre og har muget ud. Hvis du har en hund, samler du jo også op efter den, når den bliver lukket ud i haven. Det kan jeg ikke se, at der er noget ydmygende i at rydde op, siger Bent Bøgsted til Ekstra Bladet.

Han mener desuden ikke, at man skal lægge alt for meget i nogle af de såkaldte 'ydmygende opgaver'.

- Hvis man kan gøre noget gavn, og man kan være med til at holde pænt og ryddeligt i en by, så synes jeg, det er okay. Det med at samle hundelorte op, det er jo ikke det eneste, man kommer til at lave. Det er jo en del af oprydningen, og man har jo redskaber til det. Det jo ikke noget, man gør med fingrene, síger han.

Se også: Hundeejere jubler: arbejdsløse skal samle lort

Også Joachim B. Olsen, der er Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, mener, at indholdet i de nye nyttejob er en nødvendighed for at få kontanthjælpsmodtagerne til at gå af kontanthjælpen.

- De er jo skabt af en eneste årsag, og det er, at de vender folk i døren, så de i stedet for at modtage deres kontanthjælp går ud og finder et job. Som udgangspunkt bryder jeg mig ikke om tanken omkring nyttejob, men de er et nødvendigt onde, da det er jo en konsekvens af, at vi har så høje sociale ydelser. Det er for at få folk til at tænke, at de hellere selv vil finde et arbejde.

Beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen, forstår heller ikke balladen omkring de nye nyttejobs.

- Husk nu på, at hver eneste nat og hver eneste dag, er der tusindvis af danskere, der går på arbejde med lige præcis at rydde op og gøre rent. Og det at holde hjulene i gang og sørge for at Danmark er rent og pænt, det kan jeg simpelthen ikke se er ydmygende, siger hun til DR.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Venstre, Konservative og SF.

0 kommentarer
Vis kommentarer