Nyttejob: Arbejdsløse skal fjerne hundelorte og tælle biler

Kontanthjælpsmodtagere skal fra nytår arbejde for pengene i såkaldt nyttejob

Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Afspritte dørhåndtag, tælle biler på vejene, vaske legetøj i daginstitutioner og samle hundelorte op. Det er nogle af de opgaver, som kommunerne ifølge en rundspørge foretaget af Morgenavisen Jyllands-Posten vil sætte kontanthjælpsmodtagerne til, når de fra nytår skal arbejde for pengene i de såkaldte nyttejob.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Christian kalder de nye nyttejobs 'ydmygende'.

- Regeringen ydmyger de arbejdsløse ved at skabe en virkelighed, hvor kontanthjælpsmodtagere skal ud og tage denne slags meningsløse job. Det er ikke nyttejob, men skræmmejob, som alene har til formål at få folk væk fra kontanthjælpen. Problemet er, at regeringen ikke sørger for, at der er rigtige job til de arbejdsløse, siger Christian Juhl til Jyllands-Posten.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) mener, at kritikken afslører en mangel på respekt for folk, der knokler hårdt i ubekvemme job.

- Det er skræmmende, for det er først og fremmest udtryk for et jobsnobberi, som ikke hører hjemme i et samfund som vores, siger Mette Frederiksen til Jyllands-Posten.

Er du en af dem, der ved, at du skal sendes ud i nyttejobs efter nytår?Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224 (alm. takst)

0 kommentarer
Vis kommentarer