Nu pjækker Løkke mere end Thorning

I 2013 har Lars Løkke været fraværende ved 97 procent af afstemningerne i Folketinget. Hermed er han en større pjækkerøv end statsministeren, der skam har deltaget i hele fire procent af alle afstemninger

Det vides ikke, om der var afstemning i salen, da dette foto blev taget (Arkivfoto: Jens Dresling)
Det vides ikke, om der var afstemning i salen, da dette foto blev taget (Arkivfoto: Jens Dresling)

I det private erhvervsliv eller i uddannelsessystemet skulle der nok være en chef eller en lærer, der godt ville have en samtale om fravær, hvis en elev eller ansat kunne præstere samme 'fraværs-procenter' som landets førende politikere.

En opgørelse foretaget af analysefirmaet Buhl og Rasmussen for Søndagsavisen viser, at både regeringsbossen og oppositionslederen har et ganske afslappet forhold til tilstedeværelse, når der er afstemninger i parlamentet. Noget der for udenforstående ellers kan virke ganske betydningsfuldt.

Siden folketingsvalget i 2011 har Helle Thorning-Schmidt ubestridt haft den højeste fraværsprocent på 98,5, hvorimod Lars Løkke Rasmussen har ligget nummer seks på listen over de mest fraværende politikere med 85,11 procent.

Se også: Løkke tilbage på talerstolen efter 769 dage

Men i 2013 har Lars Løkkes fravær sneget sig op på 97 procent, og dermed overhaler han statsministeren, hvis stol har været tom ved 96 procent af afstemningerne i året der snart er gået.

Venstres formand har haft mulighed for at forklare den høje fraværsprocent for Søndagsavisen, men er ikke vendt tilbage. Men Folketingets formand Mogens Lykketoft forklarer, at det er helt legitimt for folketingsmedlemmer at bede om fri fra afstemninger, hvis de har aktiviteter uden for Christiansborg.

- Det er et vanvittigt praktisk system. Medlemmerne af Folketinget har en masse møder ude i landet med erhvervsliv, fagforbund, foreninger eller baglandet. Og det ville være ufornuftig anvendelse af deres arbejdsdag, hvis de skulle sidde og vente på, at der var afstemninger i salen, siger han til Søndagsavisen.

Ikke alle Venstrefolk har samme afslappede forhold til betydningen af afstemninger som partiets statsministerkandidat.

Venstres medlem Martin Geertsen er således den i Folketinget med mindst fravær ved afstemningerne: To procent. Og han har i efteråret været i valgkamp som formandskandidat til Region Hovedstaden i 2013.

- Jeg har gjort mig umage for at være her under regionsrådsvalget. En ting er at føre valgkamp, men jeg har også en forpligtelse til at passe mit arbejde på Christiansborg, siger han til Søndagsavisen.

Pia Kjærsgaard er blandt de politikere, som ligger højt på fraværslisten.

- Er det de allerbedste folketingsmedlemmer, der sidder og stemmer nede i folketingssalen, eller er det dem, der rejser land og rige rundt?, spørger DF'eren, der har været fraværende ved ni ud af 10 afstemninger.

0 kommentarer
Vis kommentarer