Vågn op Mette F.!

Familiefar til tre skal forsørge sin kæreste på kontanthjælp: - Mette Frederiksen skal tage at vågne op, og se, at der er mennesker bag facaden, og ikke kun tal og papir, siger familiefar

Erik Thomas Von Der Fehr med kæresten Trine, som han ifølge reglerne skal forsørge fra 1. januar. Familien der tilsammen har tre børn, ved ikke hvordan det kommer til at fungere. (Foto: Jan Unger)
Erik Thomas Von Der Fehr med kæresten Trine, som han ifølge reglerne skal forsørge fra 1. januar. Familien der tilsammen har tre børn, ved ikke hvordan det kommer til at fungere. (Foto: Jan Unger)

Hjælp os: Kommer du i klemme i forbindelse med den nye kontanthjælpsreform? Send os en mail 1224@eb.dk eller sms (1224 alm. takst)

Erik Thomas Von Der Fehr bor sammen med sin 25-årige kæreste, der arbejdede som pædagogmedhjælper indtil hun fik en skade i sin skulder.

Siden har hun ikke været i stand til at arbejde, og hun har været igennem to fejloperationer. Parret har til sammen tre børn fra tidligere forhold og rigeligt at bruge deres penge til.

Men når den nye kontanthjælpsreform træder i kraft 1. januar, ser det endnu værre ud for familien, når Erik Thomas Von Der Fehr oven i købet skal til at forsørge sin kæreste, pga. regeringens tiltag om gensidig forsørgerpligt.

Bliver taget af sygedagpenge

- Nu er hun lige blevet færdig med den tredje operation. Hun har været sygemeldt i lidt over et år nu. Hvilket gør, at hun bliver taget af sygedagpenge, siger Erik Thomas Von Der Fehr.

Hans kæreste spiser 16 piller om dagen. Han fortæller, at de har valgt at gøre som man skal og flytte sammen, men det betyder nu, at han skal forsørge hende, fordi hun ikke kan få sygedagpenge længere, og hun skal på kontanthjælp.

- Efter den nye reform træder i kraft, så får hun heller ikke kontanthjælp med den indkomst jeg har. Efter hvad jeg kan læse mig frem til, så får hun ikke en krone, siger Erik Thomas Von Der Fehr, der er butikschef i Netto.

Tjener samleveren mindst det dobbelte af kontanthjælps-satsen, mister man nemlig retten til kontanthjælp.

Erik Thomas Von Der Fehr har følgende budskab til Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S):

- Hun skal tage at vågne op, og se, at der er mennesker bag facaden, og ikke kun tal og papir.

Familiens budget:

Erik og Trines månedlige udgifter: 19.673 kr.

Erik og Trines rådighedsbeløb før reformen: 10027 kr.

Erik og Trines rådighedsbeløb efter reformen: - 173 kr.

De mister 10.200,- i sygedagpenge/kontanthjælp om måneden

Trines udgifter til medicin er ikke regnet med i budgettet.

0 kommentarer
Vis kommentarer