Hans Hækkerup før sin død: 'En forfærdelig sygdom'

Hans Hækkerup ønskede ikke at give interview om hjernesygdommen Multipel System Atrofi (MSA), men kaldte lidelsen 'forfærdelig'

Hans Hækkerup ladge ikke fingrene imellem, da han skulle fortælle om sin sygdom. (Foto: Thomas Borberg)
Hans Hækkerup ladge ikke fingrene imellem, da han skulle fortælle om sin sygdom. (Foto: Thomas Borberg)

Hans Hækkerup døde 22. december efter i flere år at have lidt af den uhelbredelige neurologiske sygdom Multipel System Atrofi (MSA).

En sygdom, den tidligere forsvarsminister for Socialdemokraterne, kaldte forfærdelig i det eneste interview, hvor nævnte lidelsen for offentligheden. Det skete i en artikel i Jyllands-Posten i april 2011.

- En forfærdelig sygdom, som det heldigvis kun er få, der stifter bekendtskab med, lød det fra den dengang 65-årige politiker, der døde kun tre uger efter sin 68 års fødselsdag i år.

Se også: Hans Hækkerup død efter mystisk hjernesygdom

Den tidligere forsvarsminister for Socialdemokraterne, Hans Hækkerup, levede de sidste år af sit liv i Mexico med sin kone, Susanne Rumhor Hækkerup, der er ambassadør i landet.

Her måtte han se sit helbred forringes af sygdommen, der betegnes som en progressiv, neurologisk sygdom, der opstår ved, at nerveceller i særlige områder af hjernen degenererer. Dette giver problemer med bevægelsen, med balancen og med automatiske funktioner i kroppen som f.eks. kontrol med blæren. Sygdommen angriber typisk voksne mænd og kvinder i 50-60-årsalderen. Ifølge Landsforeningen Multipel System Atrofi er sygdommen fortsat en gåde, som lægerne hverken kender årsagen til eller helbredelsen på.

Ifølge Nationalt Videnscenter for Demens er MSA meget sjælden. Kun 240 nulevende patienter lider således af sygdommen i Danmark.

0 kommentarer
Vis kommentarer