Mærket bror: Hans beklagede sig aldrig

Klaus Hækkerup fortæller, at hans lillebror aldrig beklagede sig over sin uhelbredelige sygdom

Hans Hækkerups bror, Klaus Hækkerup, hylder sin lillebrors mod under en svær tid med sygdom. (Foto: Thomas Borberg)
Hans Hækkerups bror, Klaus Hækkerup, hylder sin lillebrors mod under en svær tid med sygdom. (Foto: Thomas Borberg)

En tydeligt mærket Klaus Hækkerup hylder sin nu afdøde lillebrors mod under et langt, hårdt forløb med den uhelbredelige sygdom Multipel System Atrofi (MSA), hvor hjernecellerne langsomt degenererer.

- Hans beklagede sig aldrig. Han var altid ved godt mod... Jeg vil sige, det gjorde det meget lettere i familien at forholde sig til sygdommen og til, at han var ramt af den, siger 70-årige Klaus Hækkerup, tidligere folketingsmedlem for Socialdemokraterne og bror til Hans Hækkerup, i et interview med Ekstra Bladet på dagen for den tidligere forsvarsministers bisættelse.

Klaus Hækkerup, der flere gange bremser ordstrømmen i interviewet, fortæller, at der blev taget god afsked med den tidligere forsvarsminister ved dagens gudstjeneste for den nærmeste familie.

Se også: Hans Hækkerup før sin død: 'En forfærdelig sygdom'Se også: Hans Hækkerup død efter mystisk hjernesygdom

- Afskeden var sådan som Hans ønskede den. Det var den nærmeste familie og ikke andre, siger Klaus Hækkerup, der først og fremmest vil huske sin bror for familiebåndet.

- Jeg vil huske ham for at være en god bror. En, jeg havde god kontakt med hele livet igennem, og selvfølgelig efter, at jeg også kom i Folketinget og var politikere sammen. Vi havde det godt sammen i det hele taget, siger socialdemokraten.

Og Klaus Hækkerup er heller ikke i tvivl om, at Hans Hækkerup vil blive husket af danskerne.

- De vil huske ham for, at han sikrede dansk indflydelse - opbyggede et godt forsvar og lavede en koldkrigshær om til et moderne forsvar.

Både Klaus Hækkerup og Hans' søn Tue Hækkerup er enige i, at Hans kæmpede bravt mod den uhelbredelige hjernesygdom MSA.

- Vi vidste, at det lakkede mod enden. Men nu har han fået fred. Det var en umenneskelig kamp, men min far gjorde ikke noget stort væsen af sig selv - han ville ikke have, at hans sygdom lagde bånd på omgivelserne. Livet skulle gå videre, og det kæmpede han for, siger Tue Hækkerup til Ekstra Bladet.

Også Tue Hækkerup hylder sin fars politiske betydning for Danmark over for Ekstra Bladet.

- Han internationaliserede forsvaret, forsvarspolitikken og Socialdemokraterne; han ville ikke begrænse medmenneskeligheden til kun at dække nationalt.

0 kommentarer
Vis kommentarer