Statsministeren varsler ny vækstpakke

Regeringen barsler med endnu en pakke, der skal gøre livet lettere for danske virksomheder

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). (Foto: Jens Dresling)
Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). (Foto: Jens Dresling)

Efter stribevis af reformer er det tid til nye vækstinitiativer, der skal gøre Danmark klar til opsvinget.

Sådan lyder det fra statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som nu skruer op for optimismen, skriver Jyllands-Posten.

- Vi er gået fra et lidt uhåndgribeligt stemningsskifte til et mere håndgribeligt stemningsskifte. Det ser vi både i forhold til ledigheden og beskæftigelsen, siger hun til avisen.

- Nu skal vi videre og gøre Danmark endnu mere klar til det opsving, der kommer. Noget af det første, som vi skal i gang med i det nye år, bliver nye vækstinitiativer.

Danmark har i de senere år tabt økonomisk terræn i forhold til de rigeste OECD-lande, som Sverige, Tyskland, USA og Storbritannien, der har haft større vækst end Danmark siden midten af 1990'erne. Hvis denne tendens fortsætter, er der risiko for at Danmark taber yderligere terræn, og derfor grundlagde man Produktivitetskommissionen.

Produktivitetskommissionen kom i år med en række anbefalinger, og den nye vækstpakke skal stå på skuldrende af disse.

Statsministeren vil ikke afsløre konkret, hvilke initiativer der er tale om, men siger til Jyllands-Posten 'at det handler om, hvordan virksomhederne bliver mere konkurrencedygtige, og hvordan der bliver bedre muligheder for danskerne som forbrugere'.

De nye vækstinitiativer vil have særlig fokus på at øge konkurrencen i detailhandlen og byggeriet.

Kilder i tre regeringspartier siger, at man også overvejer at sænke afgifter for erhvervslivet, men Helle Thorning-Schmidt nedtoner dog på forhånd forventningerne til dette, da afgiftslempelser 'er meget dyrt, og vi har allerede lavet en stor vækstpakke på 90 mia. kr.'.

0 kommentarer
Vis kommentarer