Enhedslisten roser nytårstale: Nu skal den følges op af handling

Johanne Schmidt-Nielsen (EL) har svært ved at genkende regeringens politik i statsministerens nytårstale

Johanne Schmidt-Nielsen roser statsministerens nytårstale. (Foto: Thomas Sjørup)
Johanne Schmidt-Nielsen roser statsministerens nytårstale. (Foto: Thomas Sjørup)

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, roser indholdet af statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nytårstale. Men hun har omvendt svært ved at se, hvordan talen harmonerer med regeringens hidtidige politik.

- Jeg tror, det er en tale, som rigtig mange danskere kan genkende sig selv i. Om et Danmark hvor vi prioriterer fællesskabet, og hvor vi faktisk betaler vores skat med glæde, fordi vi får et stærkt velfærdssamfund til gengæld.

Thorning i nytårstale: Nu går det fremad

- Men jeg synes desværre, at det i al for høj grad står i modsætning til den politik, som regeringen reelt fører. Hvor penge, der skulle have været brugt på velfærd, er soldet op på skatterabatter til de store virksomheder, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen.

Enhedslistens frontfigur finder det positivt, at statsministeren - blandt andet oven på sidste års lærerkonflikt - i sin tale fokuserer på de offentligt ansatte og deres betydning for den danske økonomi.

Engell: Thorning glemte de arbejdsløse i nytårstale

- Det er også nogle ord, som jeg håber vil følges af handling. For jeg tror, at for eksempel folkeskolelærerne har lidt svært ved at genkende den respekt for de offentligt ansatte, som Helle Thorning talte om.

Johanne Schmidt-Nielsen roser også statsministeren for at sætte fokus på de ældres forhold.

- Det synes jeg, at regeringen har prioriteret alt for lidt indtil nu. Og det viser, at det nyttede noget når vi under finanslovforhandlingerne fik sat så meget fokus på de nedskæringer som har ramt de ældre.

Her er hele Thornings nytårstale

Nytårstalen mangler dog - ifølge Enhedslisten - at forholde sig til den gruppe af danskere, der er ramt af arbejdsløshed og sygdom.

- Jeg tror desværre, at vi i 2014 kommer til at se nogle alvorlige sociale konsekvenser af regeringens nedskæringer over for de mennesker, der er så uheldige at blive ramt af sygdom og arbejdsløshed, siger Johanne Schmidt-Nielsen.