Løkke om diæt-forklaring: Jeg huskede forkert

Løkke er klar med forklaring på, hvorfor han talte usandt om diæter på pressemøde

Foto: Ditte Valente
Foto: Ditte Valente

Lars Løkke Rasmussen står nu frem og forklarer, hvorfor han gav forkerte oplysninger om sine diæter fra GGGI på sit maraton-pressemøde for godt to uger siden.

Se også: Facebook-opdatering afslører: Lars Løkke løj på maratonpressemøde

Ifølge Løkke var der tale om, at han huskede forkert, da han på pressemødet forklarede, at han ikke havde fået udbetalt diæter fra klimafonden i 2012.

- Jeg husker det sådan, at jeg fik de kontantbeløb betalt senere, siger Løkke til TV2 News.

På pressemødet lød det fra Løkke:

- Jeg har ikke fået nogen udbetalinger fra GGGI overhovedet i det sidste skatteår. Al udbetaling, jeg har fået fra GGGI, er efter 1. januar 2013. Det er i indeværende skatteår, sagde Lars Løkke Rasmussen og tilføjede nagelfast:

- Bare for, at det er helt klart: Jeg har ikke modtaget noget honorar eller nogen diæter eller andet i 2012 fra GGGI.

Men den forklaring har GGGI skudt ned ved at oplyse, at Løkke modtog næsten 9000 kr. i diæter i 2012. Ved flere tilfælde foregik det ved kontant udbetaling.

Se også: Skatteeksperter: Løkke skylder i skat

Ventepenge
Nu lyder forklaringen fra Lars Løkke Rasmussen:

- Når jeg så svarede, som jeg svarede, i forhold til det med diæterne, så er det fordi, at jeg husker det sådan. Jeg har først fået elektronisk overførte penge fra GGGI et stykke ind i 2013. Og sådan som jeg selv husker det, så er de kontanter, jeg har fået, nogen jeg har fået i 2013, lyder det fra Løkke over for TV2 News.

Han fortsætter:

- Men uanset, om jeg så skulle huske forkert, og jeg rent faktisk også har fået nogle penge før årsskiftet, så ender det samme sted, nemlig, at jeg selvfølgelig skal forholde mig over for myndighederne til de penge, jeg har fået.

- Og det har jeg gjort, og det har jeg gjort ved at indgive en redegørelse til Moderniseringsstyrelsen, som er der, hvor jeg får mine ventepenge fra, siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til det såkaldte eftervederlag, han modtager som tidligere minister.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere