Pia K: Primitivt og nedladende, Özlem

Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, kalder Özlem Cekic' udtalelser om en revision af danskhed for primitive og nedladende

Pia Kjærsgaard er stærkt uenig med Özlem Cekic i fortolkningen af danskhed. (Foto: Rumle Skafte)
Pia Kjærsgaard er stærkt uenig med Özlem Cekic i fortolkningen af danskhed. (Foto: Rumle Skafte)

Özlem Cekic (SF) bør læse nogle bøger for at får revideret sit syn på, hvad danskhed er.

Det siger Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, der kalder SF's nye kulturordførers paroler om en revision af danskheden for 'primitive' og 'nedladende'.

- Jeg tænker, at det er en meget primitiv udtryksmåde om dansk kultur. Jeg synes, hun er utrolig nedladende i sin argumentation. Og hvis det er, hvad hun forstår ved opfattelsen af danske kultur, så har hun taget alvorlig fejl af alt det, man skal som kulturordfører, siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

- Jeg synes, det er en fuldstændig forfejlet tilgang. Og jeg synes faktisk, at der er en del bøger at læse op på for Özlem Cekic. Flæskesteg og øl er jo ikke det eneste, vi forstår ved dansked. Det er mangeartet kultur. Og hun skal sætte sig ind i tingene, før hun udtaler sig på den måde.

Pia Kjærsgaard kalder det samtidig bekymrende, at Özlem Cekic angriber store danske madtraditioner som svinekød og øl.

- Jeg vil da gerne have flæskesteg og Carslberg. Og hvad tænker de egentlig om, at et folketingsmedlem angriber dem på den måde? spørger Pia Kjærsgaard.

- Men kan det ikke være fint at få nuanceret, hvad danskhed betyder?

- Jeg mener, det er helt forfejlet. Selvfølgelig skal man være åben overfor nye ting. Men her har vi at gøre med en kulturordfører for et regeringsbærende parti, der helt har misforstået, hvad dansk kultur og danskhed går ud på, siger Pia Kjærsgaard, der tilskriver Özlem Cekic' udtalelser om danskhed, at hun er ny på posten som kulturordfører.

- Jeg tror, dampen går af hende. Når hun først skal sætte sig ind i alle de ting, vi at gøre med, som f.eks. hvilke egnsteatre der skal skæres på, så går gassen af ballonen.