Staten snupper stor luns af uhævede feriepenge

Penge, der normalt går til ferieprojekter og kultur, havner i de kommende år i statskassen

Hvert år ender millioner af kroner som uhævede feriepenge i Arbejdsmarkedets Feriefond. Derfra uddeles de som støttekroner til ferieprojekter og kulturelle formål.

Men i år suges 240 millioner kroner i stedet fra fonden og direkte ind i statskassen. og i de næste to år hives yderligere 80 millioner kroner ud af fonden.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Overførslen fra feriekassen til statsbudgettet blev aftalt mellem regeringen og VK som et led i finanslovaftalen for 2014. Men i fonden er blandt andre LO's repræsentant, Marie Louise Knuppert, træt af finansministerens lange fingre.

- Det er et gevaldigt indgreb, siger hun og advarer imod at udhule formålet med fonden, der blandt andet støtter ferieprojekter.

- Jeg er dybt bekymret for, at det nu bliver næsten umuligt for de udsatte familier, enlige mødre og fædre, som har nydt godt af støtten, at give deres børn samme ferieoplevelse som skolekammeraterne, siger hun til avisen.

Det er sket tidligere, at finansministre har taget af lønmodtagernes uhævede feriemillioner. Men det har taget overhånd, mener LO.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afviser, at manøvren rammer udsatte familier.

Der skæres kun fra den støtte, som går til kulturelle formål, siger hun til Jyllands-Posten og mener, at aftalen er rimelig, fordi finansloven er god.