Statsrevisorerne: Skatteministeriet vil sminke fadæse

Statsrevisorernes formand går kraftigt i rette med Skatteministeriets redegørelse om ejendomsvurderinger

Skatteministeriet og statsrevisorerne står stejlt over for hinanden i sagen om Skats mangeårige, fejlslagne ejendomsvurderinger, der kan have kostet de danske boligejere millioner af kroner.

Se også: Boligejere får nedsat ejendomsvurderinger Boligejere får nedsat ejendomsvurderinger

Mandag gik Skatteministeriet i rette med Rigsrevisionens konklusioner om de skæve ejendomsvurderinger ved simpelthen at angribe det datagrundlag, som Rigsrevisionen har undersøgt.

"Det datagrundlag, som Rigsrevisionen havde til sin rådighed, og som Rigsrevisionens vurdering er baseret på, er ikke dækkende", hedder det blandt andet i redegørelsen.

Og det får nu statsrevisorernes formand, Peder Larsen (SF) til at slå tilbage.

- De tal, som ligger til grund for rigsrevisionens beretning, de kommer jo fra Skat. Så må skat ikke komme bagefter og sige, at de har nogle andre tal, siger han til Ritzau.

- Man skal levere korrekte oplysninger fra starten, og der er ingen undskyldning.

Rigsrevisionen vurderede sidste år - på baggrund af tal fra Skat selv - at 41 procent af myndighedernes ejendomsvurderinger var for høje i 2011.

Herefter foretog Skat en manuel gennemgang af ejendomshandlerne og frasorterede mere end en femtedel. Herefter fandt man ud af, at det "kun" var 30 procent af vurderingerne, der var for høje.

- Jeg har en begrundet mistanke om, at der er nogle embedsmænd, der vil gøre fadæsen mindre. Men det er jo dem, der i sin tid var med til at bringe tingene ud på det skråplan, det har været på, og det pynter ikke på dem, at de nu forsøger at sminke det, lyder det fra statsrevisorernes formand.

Hvori består sminken?

- Det består i, at man kommer og ændrer på forudsætningerne ved at tage så og så mange handler ud. Nu vil man bedømmes ud fra en manuel optælling, og det går ikke. Der er ikke nogen fortrydelsesret på det her. De opfører sig som børn, siger Peder Larsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer