Bilhader fik interne pisk

Morten Kabell får ingen privatchauffør og ingen fin slæde. Det vil helt sikkert glæde flere undrende partifæller, efter en artikel i Ekstra Bladet skabte internt røre

Morten Kabell (th.) har valgt at takke nej til en borgmesterbil. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)
Morten Kabell (th.) har valgt at takke nej til en borgmesterbil. (Foto: Mikkel Berg Pedersen)

Hvis det stod til ham, skulle københavnske bilister betale i kroner og øre for at trille af sted på hovedstadens gader og stræder.

Og han fremhæver bilfjendske Nørrebro, som et forbillede i kampen mod bilernes overherredømme.

Derfor virker kan det virke ganske indlysende, at Enhedslistens nytiltrådte teknik- og miljøborgmester Morten Kabell tirsdag valgte at takke nej til privatchauffør og egen borgmesterbil.

- Jeg vil bruge cykel og elcykel, når jeg skal til møder. Og jeg cykler på arbejde. I de tilfælde, hvor jeg får brug for en bil, vil jeg benytte forvaltningens tjenestebiler, slår han fast over for Ekstra Bladet.

Men det ’nej tak, ellers tak’ fra den rød-grønne frontmand tog over en måned at gøre officielt. Og kun efter heftig debat internt i Enhedslisten København, erfarer Ekstra Bladet.

Tøvede i december
- Det har skabt undren, at han ikke for længst har sagt nej til den bil. I Enhedslisten har vi orden i principperne, fortæller en af Enhedslistens medlemmer af gruppen på Rådhuset, der ikke ønsker at stå frem med navn.

Bil-hader lurer på borgmesterbil

Der har således været skrevet flere opslag på partiets interne Facebook-grupper, hvor medlemmer har ytret udtilfredshed med, at borgmesteren i starten af december udtrykte en anderledes tøven i forhold til borgmesterbilen.

- Jeg vil have, at min tid bliver udnyttet bedst muligt, sagde han 2. december til Ekstra Bladet, og forklarede, at han ville tage imod sine embedsfolks gode råd, inden han træf sin beslutning.

Tirsdag fremlagde embedsfolkene så deres notat. Og så faldt beslutningen ud til fordel for cykel og grøn samvittighed.

Om den lurende utilfredshed siger Morten Kabell:

- Jeg har mødt ubetinget tillid til, at jeg ville træffe den rigtige beslutning.

EL-borgmester takker nej til borgmesterbil

Morten Kabell overtog 2. januar officiel posten som borgmester.