Tidligere ansatte afviser Venstres diæt-forklaring: Vi fik alt betalt

Efter et døgns tavshed hævder Venstres partisekretær, at alle diætregler er overholdt. Men tidligere ansatte fastholder, at der blev fusket med skattefri diæter

Tidligere ansatte i Venstre modsiger Claus Richter  (Foto: Anders Vendelbo)
Tidligere ansatte i Venstre modsiger Claus Richter (Foto: Anders Vendelbo)

Tidligere Venstre-ansatte fastholder, at Venstre betalte alle måltider under tidligere landsmøder i partiet. Alligevel fik de 750 kroner i kontanter i diæter.

Dermed undsiger de Venstres partisekretær, Claus Richter, i sagen om skattefusk i partiet.

Venstre-toppen har i årevis udleveret kuverter med kontanter til de ansatte under partiets landsmøder. Foto: Anders Brohus Dansk politik Skatte-fusk i Venstre

Partisekretæren forklarer over for Ritzau, at medarbejderne under landsmøderne har fået en kuvert med 750 kroner i kontanter.

Men ifølge Claus Richter er det efter bogen, da medarbejderne har skullet betale nogle af deres måltider under landsmødet af egen lomme. Partisekretæren forklarer til Ritzau, at medarbejderne har været afsted i tre dage, og at det derfor er i overenstemmelse med diætreglerne, at de har fået 250 kroner pr dag.

Samtidig udtaler Claus Richter, at medarbejderne kun fik morgenmad samt frokost og middag om lørdagen - og selv skulle betale alt derudover. Altså ingen betalte måltider fredag og søndag.

Passer ikke
Men ifølge Ekstra Bladets kilder passer den forklaring ikke. De fastholder - som tidligere beskrevet – at de ansatte har haft betalt kost under landsmøderne, der for medarbejderne har varet cirka i to døgn og otte timer.

- Jeg betalte ikke noget selv. Alle måltider blev betalt af Venstre, siger en tidligere medarbejder.

Dermed er det et brud på skattereglerne, når Venstre samtidig har givet så store diæter. Ifølge Skats regler må der – ud over fri kost - højest gives 114 kr. skattefrit i døgnet til 'småfornødenheder’.

En tidligere ansat i Venstre beskriver konkret, hvordan partiets medarbejdere eksempelvis blev serviceret under landsmøderne i 2010 og 2011 i Odense Kongrescenter.

Efter ankomsten til Odense fredag middag stod den på Venstre-finansierede sandwich. Fredag aften er det, ifølge kilderne, fast tradition, at middagen blevet indtaget på restaurant, hvor Venstre betalte regningen.

Hele lørdagen behøvede medarbejderne heller ikke at have en krone op af lommen. Ud over den betalte morgenmad og frokost blev lørdagens festmiddag indtaget på kongrescenteret – igen betalt af Venstre.

Søndag fortsatte proceduren: morgenmad på hotellet og betalte sandwich inden hjemturen til København.

- På vejen hjem sidst på dagen, kørte vi ind på en burgerbar og fik efterfølgende regningen dækket af Venstre, forklarer en kilde.

V-boss nægter at svare
Med andre ord er sagen klokkeklar: Således udpensler Skat reglerne på området på følgende måde over for Ekstra Bladet:

'Hvis en virksomhed udbetaler diæter til sine medarbejdere og samtidig dækker de tilsvarende udgifter til hotelophold og måltider efter regning, er diæterne fuldt ud skattepligtige. Virksomheden skal i så fald indeholde skat i de udbetalte beløb.'

Ekstra Bladet har konfronteret Claus Richter med medarbejdernes forklaring

Han ønsker ikke, at svare konkret på hvilke måltider, medarbejderne selv har betalt. Han ønsker heller ikke at forklare, hvilken revisior, der har blåstemplet Venstres diæt-praksis frem til 2011. Han afviser, at svare på Ekstra Bladets spørgsmål, men henviser blot til hans udtalelser til Ritzaus Bureau.

Selv om alt ifølge partisekretæren er foregået efter bogen, har Venstre alligevel valgt at skifte praksis på området. Til Ritzau forklarer han:

- Vi har valgt at skifte princip, så man nu betaler efter regning. Det har jeg fundet mest rigtigt.

0 kommentarer
Vis kommentarer