Annonce:
Annonce:

Engell om kritik af Mette F.: Storm i et glas vand

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen møder massiv kritik og bliver nu kaldt i samråd, fordi hun angiveligt fremførte 'misvisende' informationer. - En storm i et glas vand, siger Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell

Ifølge Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell behøves Mette Frederiksen ikke frygte de store konsekvenser af samråd. (Foto: Linda Johansen).
Ifølge Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell behøves Mette Frederiksen ikke frygte de store konsekvenser af samråd. (Foto: Linda Johansen).
Annonce:
Følg Politik

Når beskæftigelsesminister Mette Frederiksen har forsvaret sine barske reformer, er det blandt andet sket med henvisning til resultaterne fra et storstilet forskningsprojekt.

Men ministeren har måske været lidt for stålsat i sine udmeldinger. Eksperter fastslår overfor Jyllands-posten, at det ikke helt holder vand.

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Christian Juhl, kalder det 'noget videnskabeligt svineri' og 'helt vanvittigt' og vil nu kalde Mette Frederiksen i samråd om sagen, skriver avisen.

Mette F. anklages for misinformation

Hun har strammet den lidt
Direkte vanvid vil Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell dog ikke kalde det.

- Det er en storm i et glas vand. Folketinget har i en meget lang periode haft alt materialet i den sag. Medlemmerne kommer så og himler op nu, men hvis de havde sat sig ind i materialet, så havde de jo kendt samtlige resultater, siger Hans Engell.

Annonce:

Han tilføjer dog, at Mette Frederiksen måske ikke har været helt tydelig nok i sin retorik.

- Det er klart, hun har strammet den lidt, men når de begynder at råbe op om, at det er misvisende og forfærdeligt, så synes jeg, at det er en storm i et glas vand.

På trods af at ministeren skal i samråd om sagen, så vurderer Hans Engell ikke, at der er nogen vaklende taburetter eller andre voldsomme forskydninger i det politiske landskab på vej.

Risikerer en næse

- Hun bliver indkaldt til et samråd, og så bliver der en masse larm. Hun beklager, at hun er kommet til at stramme den lige hårdt nok, og så er den sag i øvrigt ude.

Vågn op Mette F.!

- Det er jo ikke sådan, at hun har holdt informationer tilbage fra Folketinget. Medlemmerne kunne jo bare have læst rapporten. Det er jo ikke forbudt at sætte sig ind i sagerne. Det er som om, de vil have det hele som fastfood.

- Hvis der kommer en konkret konsekvens af sagen, hvad bliver det så?

Annonce:

- Det tror jeg ikke der kommer, men det kan da godt være, at der kommer en beretning fra udvalget. Måske får hun en mindre næse, men det er altså ikke en, der får noget til at ryste.

Det er op til EL

Politisk kommentator og chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, tror heller ikke, at der kommer til at rulle hoveder, men understreger, at sagen er alvorlig nok.

- Det lyder ikke særligt tillidsvækkende, hvis man går ud og sælger konklusionerne for noget andet, end de egentlig er. Det, kan enhver jo se, er en alvorlig sag. Men enhver alvorlig sag er jo ikke nødvendigvis noget, der koster en ministerpost, siger Troels Mylenberg til Ritzau.

Men hvor alvorlig sagen bliver for ministeren, er op til Enhedslisten.

- Det handler om, hvor meget politik, der er i det. Hvor langt vil kritikerne gå, og hvor dygtigt får hun børstet den af sig, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: