Løkke mister sin højre hånd

Venstre-formandens spindoktor har valgt at stoppe for at fortsætte som direktør i Geelmuyden Kiese - partiets pressechef overtager jobbbet

Mikael Børsting smutter fra Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)
Mikael Børsting smutter fra Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Joachim Adrian/Polfoto)

Mikael Børsting træder tilbage som såkaldt særlig rådgiver for Lars Løkke Rasmussen.

I stedet har han valgt at blive ny public affairs direktør i Geelmuyden Kiese efter at have arbejdet for Venstre siden marts 2010.

- Mikael er dygtig og dedikeret med en stærk politisk analyse. Jeg vil gerne sige tak til Mikael for et godt og tæt samarbejde, som jeg har sat meget stor pris på. Jeg ønsker Mikael held og lykke med sit nye arbejde, siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse fra Venstre.

Det bliver Venstres nuværende pressechef, Christian Hüttemeier, der overtager jobbet som Løkkkes spindoktor.

- Nu får jeg en ny funktion, hvor jeg skal fortsætte arbejdet med at bringe Venstre tilbage til magten – og nu i endnu tættere samarbejde med Lars Løkke Rasmussen. Det glæder jeg mig meget til, siger Christian Hüttemeier i en pressemeddelelse.

Blev væk fra pressemøde
Der har tidligere været stærke rygter om, at Mikael Børsting var på vej væk fra Løkke og Venstre.

Det var ikke mindst tilfældet i forbindelse med, at Lars Løkke Rasmussen holdt sit berømte GGGI-pressemøde. Her var den særlige rådgiver nemlig fraværende, fordi han i stedet havde valgt at holde ferie på Mallorca.

Løkkes spindoktor holdt ferie

Men her fortalte spindoktoren følgende til Ekstra Bladet i oktober:

- Jeg arbejder for Lars, og det vil jeg også gøre i fremtiden. Jeg har godt hørt, at der er rygter om, at jeg er på vej til et nyt job, og der er også rygter om, at jeg er blevet uvenner med pressechef Christian Hüttemeier.

- Ingen af rygterne passer. Jeg har hjulpet Lars Løkke Rasmussen via telefonen, mens jeg har holdt ferie med min familie, og det var ham, der sagde til mig, at jeg skulle holde min ferie som aftalt.

Men nu har Venstre-formandens kommunikationsstrateg altså valgt at forlade Løkke.

- Det har været en fornøjelse at arbejde tæt sammen med Lars Løkke Rasmussen og resten af Venstres ledelse og ansatte. Fra top til bund er Venstre Danmarks mest professionelle parti. Selv efter ti år ved magten fik Venstre fremgang ved det seneste folketingsvalg, og sidenhen har partiet udbygget positionen som Danmarks største parti. Det er en imponerende bedrift, som skyldes professionalisme, benhårdt arbejde, godt lederskab og en solid politisk fortælling. Det er jeg stolt over at have været en del af, siger Mikael Børsting i en pressemeddelelse fra Venstre.

Mikael Børsting, der er uddannet journalist og tidligere har arbejdet for BT, Information og Politiken, tiltræder sin direktørpost i Geelmuyden Kiese per 1. marts.