Annonce:
Annonce:

Messerschmidt vil straffe tiggere hårdere

Dansk Folkeparti vil stramme reglerne for at ramme nogle af samfundets allersvageste mennesker - først fremmest for at ramme organiseret tiggeri fra Østeuropa. Alt for få dømmes, siger Morten Messerschmidt.

For mange tiggere har generet denne mand i for lang tid - og nu går Morten Messerschmidt til kamp mod ulovligt tiggeri. (Arkivfoto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO).
For mange tiggere har generet denne mand i for lang tid - og nu går Morten Messerschmidt til kamp mod ulovligt tiggeri. (Arkivfoto: Carsten Snejbjerg/POLFOTO).
Annonce:
Følg Politik

Morten Messerschmidt er grundigt træt af at se på tiggere på gader og foran butikker i Danmark.

Dansk Folkeparti har spurgt Justitsministeriet, hvor mange domme for betleri, der er faldet de seneste fem år. Tallet er blot syv, der er dømt, og i alt er der i perioden 2008-2012 sket 185 anmeldelser af det ulovlige tiggeri.

- Det er nogle besynderligt lave tal. Men det hænger givetvis sammen med, at man i dag først skal have en advarsel, inden man kan blive dømt for tiggeri. Så der skal strammes op, så politiet ikke nødvendigvis skal give en advarsel først, siger DF-politikeren til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Derudover render politiet rundt i dag og bruger kræfterne på, om folk har lys på cyklen eller ej i stedet for at sætte ind over for det, der er et væsentligt problem og skaber utryghed i gadebilledet. De skaber utryghed og er til gene for mange erhvervsdrivende. Tiggerne står der ude foran supermarkedet, så man bliver konfronteret med dem, når man går ind og ud, siger Morten Messerschmidt, der sidder i Europa-Parlamentet for sit parti.

Skuffet roma-tigger: Hvorfor ringer folk til politiet?Anklager: Tigger truer samfundet og skal udvises

- Det er vel også et problem i gadebilledet, hvis man ikke har cykellygter på?

- Ja, selvfølgelig er det også et problem. Jeg siger bare, at politiet må prioritere, og der er alt for lidt fokus på tiggere. Især dem der kommer fra Østeuropa og kommer med det ene formål at tigge om penge på gader og stræder. Man kan jo nærmest ikke gå op ad hovedstrøget i en af de større byer uden at se indtil flere østeuropæere ligge på knæ og tigge, siger han.

- Der er en grund til, at vi har en bestemmelse i straffeloven, der forbyder det her. Og når det ikke virker, så må man lave bestemmelsen om og sende et klart signal til politiet om, at vi ikke vil have det, og at østeuropæerne må sendes hjem igen.

- Du er jo valgt til Europa for DF, så hvorfor passer du ikke bare dine ting dernede?

Annonce:

- Det gør jeg sandelig også. Men jeg sidder også i DF’s ledelse, og tiggeri er et alvorligt problem for Danmark, hvor man bliver utryg og bliver mødt med en evig anmasen fra de her mennesker. Derfor har jeg fremsat det i ledelsen, og planerne er, at vi fremsætter et beslutningsforslag.

- Dansk Folkeparti plejer jo at sige, at det er de svagestes beskytter. Hvorfor går DF så pludselig efter nogle af samfundets allersvageste?

- Mange af dem, der kommer fra de østeuropæiske lande – romaer og så videre – er organiseret med økonomiske bagmænd, og hvis vi sørger for, at de konsekvent bliver straffet og sendt ud, vil der rent faktisk blive overskud til at se på de danskere, der kommer i den ulykkelige situation. I øjeblikket er det et rent slaraffenland med plattenslagere, tiggere og krimininelle af den værste slags.

- Men danske tiggere vil jo også blive dømt oftere, hvis du strammer lovgivningen.

- Ja, naturligvis. Men tiggeri er også ulovligt. Paragraffen i straffeloven er bare slet ikke effektiv. Derfor skal vi stramme op, ellers er det en illusion overhovedet at have bestemmelsen. Det viser tallene klart. Både tallene for anmeldelser og domfældelser er latterligt lave.

Annonce:

- Det kan jo også bare være fordi, at det ikke er et stort problem for danskerne?

- Det tvivler jeg på. Jeg er overbevist om, at der er flere på min side end den modsatte, hvis du spørger Ekstra Bladets læsere.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra justitsminister Karen Hækkerup. Men hun ønsker ikke at kommentere sagen, fortæller hendes pressechef.

Messerschmidt taget i afskrift: Ingen copyright i politikHelle foran en EU-gyser: Se listen med regeringens EU-problemer

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

rente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabatrente-rabat
Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt

Mere om krim med Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: