Annonce:
Annonce:

Vilhelmsen lagde røgslør ud over Zornig-million

Socialministeren har givet flere forklaringer på, hvorfor hun hævede famøs pulje fra en million kroner til to

Socialministeren har givet flere forklaringer på, hvorfor hun hævede famøs pulje fra en million kroner til to. (Polfoto)
Socialministeren har givet flere forklaringer på, hvorfor hun hævede famøs pulje fra en million kroner til to. (Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Beskyldningerne fyger fortsat ind over SF's formand, socialminister Annette Vilhelmsen, i sagen om Huset Zornig, som ministeren lovede en million kroner til et projekt for socialt udsatte.

Det skriver Jyllands-Posten.

Hidtil har Annette Vilhelmsen forklaret Folketinget, at hun hævede den famøse pulje fra en million kroner til to millioner på grund af den "tilkendegivelse", hun i august sidste år gav Lisbet Zornig Andersen om, at hun kunne få en million til sit projekt.

Derudover har ministerens forklaring været, at puljen blev fordoblet på grund af den "generelle interesse" for puljen.

Men ingen af de to forklaringer fremgik af Socialministeriets hjemmeside, da de i september sidste år hævede puljen blot en uge efter at have oprettet den.

Her skete det alene "med henblik på at styrke indsatsen på området".

Annonce:

Samtidig viser en gennemgang af ansøgningerne, som Jyllands-Posten har lavet, at der blot var indløbet fem ansøgninger til puljen, da ministeren valgte at hæve den.

- Jeg køber ikke hendes forklaring om, at det sker for at styrke indsatsen, eller fordi der var en generel interesse fra andre organisationer, siger Dansk Folkepartis socialordfører, Karin Nødgaard, og tilføjer:

- Hvordan kan man tale om den slags, hvis man næsten ikke har fået nogen ansøgninger.

Aktlisten fra Socialministeriet viser også, at kun én af de fem ansøgere efterfølgende fik blot 18.525 kr. fra puljen, mens resten af de 31 ansøgninger først indløb, efter at ministeren havde hævet puljen.

- Vi er nødt til at få kronologien for dette forløb helt på plads. For der er noget, der slet ikke passer sammen, siger Karin Nødgaard.

Venstres Jakob Engel-Schmidt er enig:

Annonce:

- Når ministeren over for Folketinget siger, at der er en særlig interesse fra organisationer, så er det jo ikke korrekt, når der kun er fem ansøgere, og kun én senere får penge. Det er simpelthen ikke korrekt.

Sagen eksploderede i oktober sidste år, da DR bragte en dokumentarfilm, hvor socialministeren foran et rullende tv-kamera på Brugernes Bazar i Odense lovede en million til Lisbeth Zornigs projekt "Stemmer på kanten".

Socialministeriet har oplyst, at socialminister Annette Vilhelmsen ikke ønsker at udtale sig om sagen, før en varslet advokatundersøgelse af forløbet er færdig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Danmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste husDanmarks dyreste hus
Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: