DF: Vi kan lukke aftale om togfonden i dag

DF tror på aftale om togfonden tirsdag, hvis muligheden for en letbane mellem Vejle og Billund undersøges

Dansk Folkeparti er klar til at lukke en politisk aftale om togfonden allerede tirsdag.

Men det kræver, at transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) og Enhedslisten går med til at lade Transportministeriet undersøge, om den bedste løsning er en jernbane eller en letbane mellem Vejle og Billund.

Det siger Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen, efter et gruppemøde tirsdag formiddag.

- Nu vil jeg starte med at ringe til ministeren og sige, at vi er klar til at lukke den her aftale, hvis ministeriet er med til at få undersøgt de her muligheder. Jeg har fået mandat til, at vi lukker den her aftale, siger han.

Ifølge Kim Christiansen skal det stå helt klart, hvad der giver mest mening i lokalområdet. En jernbane eller en letbane.

- Det er helt fornuftigt at spørge lokalt, så man får den bedste løsning, og det er det arbejde, vi gerne vil sætte i gang.

- Jeg tror, vi kan tage det her over telefonen. Men hvis det kræver en kop kaffe i ministeriet, så er jeg også klar til det, siger han.

Kim Christiansen tilføjer, at Dansk Folkeparti ikke på forhånd vil tage stilling til, hvordan letbanen skal finansieres, hvis det ender med at blive løsningen.

Mandag aften var det ellers meldingen fra DF-ordføreren, at staten burde betale hele regningen for en eventuel letbane mellem Vejle og Billund.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, siger til DR2, at det rigtige er at lukke den store aftale om togfonden nu, og så træffe den endelige beslutning om baneføringen mellem Vejle og Billund på et senere tidspunkt.

- Hele den her togplan må ikke falde på gulvet, fordi der er tvivl om et enkelt område.

- Derfor mener vi, at vi skal bruge et par måneder til at undersøge det her, inden vi træffer den endelige beslutning, siger han.