Departementschef fralægger sig ansvaret i PET-sag

Statsministeriets departementschef Christian Kettel Thomsen har udsendt en pressemeddelelse, hvor han fralægger sig ansvaret i PET-sagen

(Foto: Anders Birch/Polfoto)
(Foto: Anders Birch/Polfoto)

Christian Kettel Thomsen, departementschef i Statsministeriet, har nu udtalt sig i sagen omkring hans viden i PET-sagen, efter at flere journalister prøvede at få svar fra departementschefen tidligere på onsdagen på Christiansborg.

Statsministeriet kendte til Bødskovs løgn

Departementschef i Statsministeriet Christian Kettel Thomsen udtaler nemlig følgende i en pressemeddelelse :

”Jeg vil slå fast, at Statsministeriet ikke havde kendskab til den forkerte oplysning vedrørende politidirektørens deltagelse før den 9. december 2013.

Jeg blev sidst på eftermiddagen den 9. december 2013 – forud for afgivelsen af justitsministerens besvarelse af spørgsmål nr. 278 – for første gang oplyst om, at forklaringen om, at politidirektøren for København ikke havde mulighed for at deltage i et forudgående møde inden besøget, var koordineret med politidirektøren. Det fremgår også af statsministerens svar på spørgsmål nr. 347 fra Folketingets Retsudvalg.

I forhold til justitsministerens udtalelse af 19. november 2013 oplyste Justitsministeriet mig om, at ændringerne i beskrivelsen af det faktuelle forløb i februar 2012 fra udkastene til den endelige udtalelse var lavet på baggrund af en dialog mellem de personer, der var involveret i det oprindelige hændelsesforløb. Statsministeriet havde af gode grunde ingen bemærkninger til ændringerne i beskrivelsen af hændelsesforløbet, da Statsministeriet ikke havde nogen viden herom.”

Dokumentation: Det viser de afslørende dokumenter

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra statsminister Helle Thorning-Schmidt angående PET-sagen.