Annonce:
Annonce:

Bødskov konstruerede ny løgn - Helle fik besked

Nye løgne belaster regeringen

Annonce:
Følg Politik

Tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) og tidligere formand for Folketingets Retsudvalg Anne Baastrup (SF) konstruerede helt bevidst en løgn, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes departement blev orienteret om uden at reagere.

Helle Thorning erkender kendskab til PET-løgn

Det fremgår af den mailkorrespondance mellem Justitsministeriet og Statsministeriet fra 19. november, der i går blev offentliggjort.

Her spekuleres der i, hvilken forklaring Bødskov skal give til offentligheden om, hvorfor et besøg på Christiania 29. februar 2012 skulle aflyses.

I et af de udkast, der aldrig bliver offentliggjort, skriver Bødskov, at han sammen med Anne Baastrup bevidst placerer et orienteringsmøde på dagen for Retsudvalgets planlagte Christiania-besøg, så det ikke kan gennemføres:

Annonce:

’Da formanden (Anne Baastrup, red.) ikke måtte oplyse Retsudvalget om det konkrete trusselsbillede, blev det aftalt, at der skulle afholdes et møde i Retsudvalget med justitsministeren netop den dag, besøget skulle være afholdt, så formanden for Retsudvalget kunne bruge dette møde samt politidirektøren for Københavns manglende mulighed for at deltage i et forudgående møde om situation på Christiania som forklaring på, at besøget på Christiania måtte udskydes.’

Chefernes chef i fedtefadet

Løgnen om det konstruerede møde blev serveret i en e-mail til Retsudvalgets medlemmer 23. februar 2012. Her understreges det, hvor vigtigt det ’opdigtede’ orienteringsmøde er:

’... Justitsministeren har sagt, at han kan komme på onsdag kl. 13.00 i udvalget til en teknisk gennemgang af Wendler Pedersens Udvalgets rapport. Ministeren har overfor formanden oplyst, at det er den eneste mulighed i denne uge.

Og set i lyset heraf og i lyset af de ønsker, der kom frem på udvalgets møde i dag om at få en hurtig indføring i rapportens resultater, ser formanden ingen anden mulighed end, at besøget på Christiania udskydes.’

Annonce:

I den endelige forklaring, Morten Bødskov giver til offentligheden 19. november 2013, står der intet om, at mødet i Retsudvalget blev opfundet til lejligheden. Her vælger man i stedet at bruge en undskyldning om, at aflysning fra daværende politidirektør Johan Reimann er den primære årsag.

PET-løgn på løgn på løgn ...

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti, der også på daværende tidspunkt sad i Retsudvalget er rystet over, at udvalget på den måde er blevet ført bag lyset med løgnen om mødet:

- Det er jo dybt krænkende over for Folketinget, at vi bliver bundet løgn på ærmet om, at det er så utroligt vigtigt, at der skal være et orienteringsmøde lige nøjagtig der, og så viser det sig, det bare er noget, man har fundet på for at dække over noget andet, siger Peter Skaarup.

Helle Thorning-Schmidt skal i morgen stille i samråd kl. 13, og her vil hun blive mødt af en byge af kritiske spørgsmål:

Thorning i samråd om PET-sag

Annonce:

- Vi skal jo som folketingsmedlemmer kunne stole på, at vi får de rigtige oplysninger fra regeringen, og hvis man væver sig ind i et spindelvæv af løgne på det her område, hvad får vi så ikke af andre løgnehistorier. Derfor skal der slås utrolig hårdt ned på det her.

- Statsministeren og hendes departementschef skulle have reageret med det samme, da de bliver opmærksom på de her løgne, siger Peter Skaarup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: