Venstre: Alvorligt spørgsmålstegn ved Thornings dømmekraft

Karsten Lauritzen er meget overrasket over Statsministeriets indblanding i PET-sagen

Karsten Lauritzen vil indkalde statsministeren til samråd. (Foto: Polfoto)
Karsten Lauritzen vil indkalde statsministeren til samråd. (Foto: Polfoto)

Det er for ganske kort tid siden kommet frem, at Statsministeriets departementschef, Christian Kettel Thomsen, var orienteret om den løgn, som Morten Bødskov fortalte folketingets retsudvalg, da han aflyste udvalgets besøg til Christiania i februar 2012.

Og det er en alvorlig sag for statsministeren, mener Venstres retsordfører, Karsten Lauritzen.

- Det, at departementschefen har kendt til Bødskovs lodrette løgn, tyder højst på, at statsministeren også har været orienteret, siger han til Ekstra Bladet.

Sådan er Thorning fedtet ind i PET-skandalen

Statsministeriets departementschef blev allerede orienteret om løgnen den 19. november fra justitsministeriets departementschef, Anne Kirstine Axelson.

Men godt 14 dage senere fortæller Helle Thorning-Schmidt, at hun har fuld tillid til den daværende justitsminister, Morten Bødskov håndtering af sagen. Og det er meget overraskende mener Karsten Lauritzen.

- Det undrer mig meget, hvordan man kan have fuld tillid til en minister, der er blevet taget i en lodret løgn, og når hun er vidende om det. Som politiker og almindelig vælger sætter man et alvorlig spørgsmålstegn ved statsministerens dømmekraft i den her sag.

Statsministeriet kendte til Bødskovs løgn

Karsten Lauritzen mener derfor, at der skal sættes fokus på Helle Thornings rolle i PET-sagen, og at de derfor vil indkalde statsministeren til samråd.

- Det er alvorligt, når en statsminister ikke griber ind, men i stedet for bakker en minister op, der har fabrikeret en lodret løgn. Det, må jeg sige på demokratiets vegne, er sørgeligt.