Annonce:
Annonce:

Flertal vil se Thornings mørklagte papirer

Hele oppositionen og Enhedslisten kræver nu, at statsministeren udleverer alle dokumenter i forbindelse med Bødskov-løgnen

Et flertal i Folketinget vil nu se alle Thorningspapirer om Bødskov-sagen. (Foto: Jens Dresling)
Et flertal i Folketinget vil nu se alle Thorningspapirer om Bødskov-sagen. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

I går valgte Helle Thorning-Schmidt at offentliggøre en række mails, der viste, at Statsministeriet var orienteret om, at den daværende justitsminister, Morten Bødskov, havde løjet overfor retsudvalget.

Bødskov kommer Helle til undsætning

Men efter offentliggørelsen af den lille række mails har Helle Thorning-Schmidt besluttet, at hun ikke vil lægge flere dokumenter på bordet.

'Jeg ønsker af principielle årsager ikke at udlevere disse dokumenter, da der er tale om interne dokumenter eller dokumenter udvekslet som led i regeringens interne samarbejde i forbindelse med udarbejdelse af materiale til Statsministeriet,' skriver Thorning i et skriftligt svar til Folketingets retsudvalg.

Thorning nægter at lægge alt frem i Bødskov-sag

Men nu kræver Venstre, Dansk Folkeparti, Konservative, Liberal Alliance og Enhedslisten, at Helle Thorning-Schmidt udleverer alle de dokumenter der i forbindelse med sagen.

Annonce:

- Det er rigtigt, at hun ikke juridisk er forpligtet til at lægge dem frem, og at det er interne papirer. Men jeg må sige, at det her er en meget alvorlig sag, og derfor er det vigtigt, at den bliver fuldstændig belyst, og jeg tror processen bliver lettere, hvis der bliver vist fuld åbenthed også fra statsministerens side. Jeg mener sådan set også, at hun selv må have en interesse i, siger Enhedslisten retsordfører Pernille Skipper til Ekstra Bladet.

Også Liberal Alliance mener, at det er nødvendigt for statsministeren at udlevere de mørklagte papirer.

Eksperter: Helles højre hånd har svigtet

- Da sagen var i Justitsministeriet, sagde man, at der skulle vi lægge alt frem, og der skulle der laves en undersøgelse. Og man kan ikke bare sige, at reglerne gælder i den ene sag og ikke i den anden. Hun skal simpelthen tvinges til at udlevere de dokumenter, så vi kan få noget klarhed, siger Liberal Alliances retsordfører Simon Emil Ammitzbøll til Ekstra Bladet.

Thorning har endnu ikke vist sig offentligt, siden at det i går kom frem, at Statsministeriet var bekendt med, at Morten Bødskov løj over for Retsudvalget.

PET-løgn på løgn på løgn ...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: