DF: Statsministeriets viden om PET-løgn er alarmerende

Statsminister Helle Thorning-Schmidt skal i samråd om sin rolle i PET-sagen, siger Dansk Folkeparti

- Alarmerende.

Sådan lyder det fra Dansk Folkeparti, efter at det er kommet frem, at toppen i Statsministeriet længe har kendt til tidligere justitsminister Morten Bødskov (S) forkerte oplysninger til Folketinget i PET-sagen.

- Det her er selvfølgelig meget alarmerende. Det viser, at Statsministeriet allerede i november får kendskab til, at der er fortalt en løgn til retsudvalget, siger Peter Skaarup.

- Og man vælger så offensivt, og sikkert efter aftale med justitsministeren, at strege den løgn ud, så Folketinget først får kendskab til løgnen tre uger senere, og det er meget dårlig dømmekraft i Statsministeriet, siger han.

I en mail fra 19. november fra Justitsministeriets nu hjemsendte departementschef, Anne Kristine Axelsson, til statsminister Helle Thorning-Schmidts departementschef og højre hånd, Christian Kettel Thomsen, står der direkte, at Bødskov har bidraget til at give Folketinget "et forkert billede" af PET-sagen.

Mailen er et udkast til en pressemeddelelse, som Justitsministeriet ville sende ud senere samme dag.

I udkastet beklager Morten Bødskov (S) oven i købet, at han har givet forkerte oplysninger til Folketinget, men det udkast så aldrig dagens lys efter at have været vendt i Statsministeriet.

Og det er utilstedeligt, mener Dansk Folkeparti:

- I samme øjeblik, man som statsminister bliver opmærksom på det her, bør man straks fortælle offentligheden, at der er noget helt galt her, siger Peter Skaarup.

- Det er det, Folketinget har reageret på, og det burde statsministeren også have gjort, siger han.

- Man kan ikke undgå at få den tanke, at Statsministeriet har deltaget i at dække over det her. Man burde fra starten have spillet med åbne kort, og det interessante spørgsmål er jo, om statsministeren personligt har haft kendskab til det her.

Dansk Folkeparti vil nu indkalde justitsminister Karen Hækkerup (S) i samråd i sagen.

- Og vi vil bede statsministeren komme med i samrådet for at forklare sit kendskab til det her, siger Peter Skaarup.