Engell: Ikke usædvanlig med næse til statsministeren

Helle Thorning-Schmidt (S) har fået ridser i lakken, men bliver ikke væltet af næsen, mener Hans Engell

Det var en velforberedt og veloplagt Helle Thorning-Schmidt (S), der i gennem mere end fire timer svarede på spørgsmål fra Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Enhedslisten.

Sådan siger politisk kommentator Hans Engell efter fredagens samråd om statsministerens rolle i det aflyste Christiania-besøg.

- Generelt synes jeg faktisk, hun klarede sig rimelig stærkt igennem, siger han.

- Jeg mener ikke, der var nogen tidspunkter, hvor hun var i større vanskeligheder.

Alt afhænger dog, ifølge den politiske kommentator, af, at det faktisk er rigtigt, at statsministeren ikke kendte til, at Morten Bødskov konstruerede en falsk historie i forbindelse med det aflyste besøg på Christiania.

- Alt er bygget op omkring det kort. Hvis det viser sig at være forkert, er statsministeren i store vanskeligheder. Men det er der jo heller ikke noget, der tyder på, siger Hans Engell.

Efter samrådet har Enhedslisten indstillet til Folketingets Retsudvalg, at man tildeler statsminister Helle Thorning-Schmidt en næse for hendes rolle i Christianiasagen. Det giver ridser i lakken, siger Hans Engell.

- Men det vælter hende ikke. Det er ikke usædvanligt, at statsministre får næser, siger han.

Poul Nyrup (S) fik flere næser, Lars Løkke (V) fik en næse i sagen om overbetaling til privathospitaler, Anders Fogh Rasmussen (V) måtte forlade posten som skatteminister, og Poul Schlüter (K) måtte gå af som statsminister.

- En næse er noget, Helle Thorning-Schmidt kan leve med, siger Hans Engell.

Men selv hvis Christiania-sagen klinger ud efter samrådet, står regeringen overfor et svært år.

- Zornig-sagen, Solcellesagen, sagen om Skattekommisionen og Statsløsekommisionen venter. Der vil være kæmpe sager, der kommer til at fylde, siger Hans Engell

- Og det er i virkeligheden Helle Thorning-Schmidts største problem: At de her enkeltsager fylder dagsordenen, fortsætter han.

0 kommentarer
Vis kommentarer