Politikere i begge lejre kommer Baastrup til undsætning

Medlemmer af Folketingets Præsidium og Anders Samuelsen freder SF'eren, der var med til at lyve over for Folketinget i PET-sagen

Anne Baastrup har fået en del kritik fra flere Folketingsmedlemmer omkring hendes rolle i PET-sagen. (Foto: Ekstra Bladet)
Anne Baastrup har fået en del kritik fra flere Folketingsmedlemmer omkring hendes rolle i PET-sagen. (Foto: Ekstra Bladet)

Anne Baastrup er i de seneste dage kommet i skudlinjen i PET-sagen.

Det er SF'eren, fordi hun fortalte som daværende formand i 2012 for Folketingets Retsudvalg, at et besøg på Christiania ikke kunne gennemføres, fordi Københavns daværende politidirektør ikke kunne deltage, hvilket var usandt.

DF efter PET-løgn: Baastrup uværdig som Folketings-næstformand

Den reelle årsag var nemlig trusselsbilledet.

Derfor har flere medlemmer af Folketingets Retsudvalg krævet, at Anne Baastrup bør træde ud af Folketingets Præsidium, fordi de ikke finder hende værdig til at være medlem af præsidiet på grund af, at hun har misinformeret Folketinget.

Men nu kommer der støtte til Anne Baastrup fra en noget uventet kant.

Selveste Anders Samuelsen har nemlig skrevet på sin Facebook-side, at man må komme videre og snakke reel politik:

Og Bertel Haarder, der sidder i Folketingets Præsidium for Venstre, kalder Anne Baastrup for en yderst samvittighedsfuld kollega og forklarer til Jyllands-Posten, at hun ikke har det samme ansvar som en minister i sådan en sag.

Helle nægter kendskab til Scharf-løgn

- Vi har en ministeransvarlighedslov, men ikke nogen udvalgsformandsansvarlighedslov, siger Bertel Haarder.

Præsidiemedlem Camilla Hersom fra De Radikale mener heller ikke, at der er mere at komme efter i PET-sagen:

- Jeg synes ikke, at der er mere i den sag, og det kan i hvert fald ikke være Anne Baastrups ansvar. Hun er et særdeles værdigt medlem af præsidiet.

Derudover fortæller SF's politiske ordfører, at hun har været i en vanskelig situation i PET-sagen.

- Anne blev sat i en utrolig svær situation og var som en lus mellem to negle. Hun fik forelagt nogle oplysninger og fik at vide at de kunne kompromittere PET's arbejde, hvis de blev offentliggjort, siger Lisbeth Bech Poulsen til Berlingske.

Thorning afviser at skulle have grebet ind