DF vil også af med seks ugers selvvalgt efteruddannelse

Dansk Folkeparti er indstillet på at fjerne arbejdsløses ret til seks ugers selvvalgt uddannelse

Det behøver ikke nødvendigvis at være negativt, at Carsten Koch-udvalget lægger op til at fjerne de arbejdsløses ret til seks ugers selvvalgt efteruddannelse, mener Dansk Folkeparti.

Flere fagbosser er ellers kritiske, men hvis man i stedet tilbyder målrettet opgradering af den lediges kompetencer via kurser, som ikke er begrænset til seks uger, giver det mening, mener arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted.

- Jeg ser gerne, at vi får afskaffet retten til seks ugers selvvalgt kursus, hvis vi får kurser, der er målrettet de områder, hvor der er udsigt til, at den ledige får job. Men så skal det også være lige meget, om det er et kursus på seks, otte eller 12 uger, siger Bent Bøgsted.

Ekspertudvalget med den tidligere socialdemokratiske minister Carsten Koch i spidsen er blevet bedt om at komme med forslag til en reform af beskæftigelsesindsatsen.

Anbefalingerne er lige nu i høring hos arbejdsmarkedets parter, men dele af rapporten blev lækket mandag aften. Først om et par uger bliver rapporten offentliggjort, og en gang i løbet af foråret ventes regeringen at komme med et udspil på området.

- Vi ser meget frem til at få ændret beskæftigelsesindsatsen, og at den bliver mere målrettet de steder, hvor der er jobmuligheder.

- Vi skal have jobkonsulenterne ud på virksomhederne, hvor de kan se, hvad der er brug for, så de kan skabe en mere direkte jobformidling mellem arbejdsløse og virksomheder, siger Bent Bøgsted.