Annonce:
Annonce:

Forhadt jobrobot får tæsk

Politikerne på Christiansborg skal i gang med en fuldstændig nytænkning af behandlingen af arbejdsløse, efter Carsten Kochs ekspertudvalg har afgivet sine anbefalinger. Forhadt jobrobot står for skud

Leif Lahn Jensen (Foto: Maria Fonfara)
Leif Lahn Jensen (Foto: Maria Fonfara)
Annonce:
Følg Politik

Er du så uheldig at miste arbejdet, kan du i dag blive smidt ud i alverdens meningsløse kurser og projekter, som hverken gavner dig eller samfundet.

Som det nyeste tosseri har en privat jobformidler opfundet en jobrobot, der kan tæppebombe arbejdsgivere med uopfordrede ansøgninger. Op imod 150 arbejdsgivere modtager med få museklik en uopfordret ansøgning.

- Man føler jo lidt, at man holder firmaerne for nar. De reagerer jo ikke positivt på en henvendelse, som åbenlyst er skudt ud med spredehagl, udtaler en ledige over for Avisen.dk, der har afsløret jobrobottens eksistens.

Professor om rapport: Det er slut med at skræmme ledige

Men det skal nu være slut lover Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti over for Ekstra Bladet.

- Det er jo fuldstændig hul i hovedet, konstaterer arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted (DF).

Annonce:

- Jeg er ret overbevist om, at arbejdsgiverne de gider ikke engang se på de ansøgninger. Det er jo som at sende julekort ud til alle uden at skrive under på dem, siger han videre.

'Virker tumpet'
Leif Lahn Jensen (S) bakker op.

- Det er sådan noget som det her, man skal tage fat i. Vi skal spørge, kan vi ikke gøre det meget bedre. Det virker måske lidt tumpet, siger han.

Regeringen nedsatte sidste år et udvalg af ekspert med den tidligere skatteminister Carsten Koch i spidsen til at komme med en række anbefalinger til, hvordan ledige kan få en bedre behandling.

Nu ligger rapporten klar til gennemsyn hos arbejdsgivere og fagforeninger, men allerede nu er en række af rapportens centrale anbefalinger blevet lækket til pressen. Se faktaboks under artiklen.

Annonce:

Private aktører står til smæk
Allerede nu står det klart, at de private firmaer, der skal hjælpe ledige i job, går en usikker fremtid i møde. Det er nemlig dem, som ofte udbyder de skøre og meningsløse kurser. Eksempelvis blev en murer sendt på et kursus hos en privat aktør, hvor han skulle lære og efterligne Hitlers underskrift. Men utallige andre eksempler er kommet frem de seneste år.

- Vi kommer til at se på, hvordan de private aktører fungerer. Hvis ikke de kan leve op til det, vi gerne vil, konstaterer Bent Bøgsted.

- Væk med alle ting, der ikke er nødvendige. Den ledige skal tage større ejerskab over arbejdsløsheden. Det er slut med at jagte dem, siger Leif Lahn Jensen.

Han fremhæver, at Rigsrevisionen i august påviste, at de private aktører både er dyre og ikke lige dygtige nok til at få de ledige i job.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Søren Pind er gået fra snøvsen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: