Annonce:
Annonce:

Vilhelmsen-kritiker afløser Baastrup i Folketinget

Karsten Hønge har tidligere kritiseret SF-formand for at blive "kørt rundt i manegen" af Thorning og Vestager

Annonce:
Følg Politik

Det bliver SF'eren Karsten Hønge, der afløser Anne Baastrup under hendes sygeorlov fra Folketinget. Det oplyser Karsten Hønge på Facebook.

Anne Baastrup tager orlov på grund af stress

Dermed kan en af Annette Vilhelmsens skarpeste kritikere se frem til at komme ind i SF's folketingsgruppe.

Det sker på et tidspunkt, hvor SF's formand i forvejen kæmper med lave meningsmålinger og kritiske spørgsmål til Zornig-sagen, hvor Vilhelmsen kom til at uddele en million på tv.

Politikere i begge lejre kommer Baastrup til undsætning

Karsten Hønge skriver på sin Facebook-profil:

- Trist at Anne Baastrup har brug for sygeorlov. Det betyder, at jeg springer til og er på Borgen som MF'er, indtil Anne er tilbage. Grøn politik, naturligvis. Men jeg er først og fremmest socialist.

Da regeringen - og dermed SF - sidste år fremlagde den meget omdiskuterede vækstplan, som blandt andet medførte selskabsskattelettelser, udløste det skarp kritik af den nye SF-formand fra Karsten Hønge.

Annonce:

- Annette Vilhelmsen sagde i sin tiltrædelsestale, at hun var en stædig fynbo, der ville bide sig fast i forhandlingsbordet. Men hun har bidt sig fast i et rullebord. De har kørt hende rundt i manegen.

- Det blotlægger en utroværdighed fra vores side, og det er meget alvorligt, sagde Karsten Hønge dengang til Politiken.

Stemte på Astrid Krag
Han har også tidligere udtalt, at han ved formandsvalget i SF stemte på Annette Vilhelmsens modkandidat, SF's sundhedsminister Astrid Krag.

Karsten Hønge har tidligere været folketingsmedlem fra 2007-2011, hvor han ved folketingsvalget mistede pladsen til netop Annette Vilhelmsen, som også er valgt på Fyn.

Det nye medlem af SF's folketingsgruppe har også været kritisk over for regeringens politik på en række andre områder - blandt andet omkring de udfaldstruede dagpengemodtagere, offentlighedsloven og senest salget af en del af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Karsten Hønge kommer midlertidigt i Folketinget, fordi SF's gruppeformand Anne Baastrup tager orlov fra Folketinget på grund af stress.

Annonce:

De seneste måneder har Anne Baastrup været en af hovedpersonerne i PET-sagen om en gruppe folketingspolitikeres aflyste besøg på Christiania tilbage i foråret 2012. Sagen førte til, justitsminister Morten Bødskov (S) måtte trække sig fra posten før jul.

Anne Baastrup har været en del af sagen, fordi hun i foråret 2012 var formand for Folketingets Retsudvalg. Hun var involveret i Morten Bødskovs falske forklaring om, hvorfor besøget skulle aflyses.

Forklaringen kostede senere Bødskov ministerposten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: