Annonce:
Annonce:

Ministerium kritiseres for behandling af straffesager

Det tager i gennemsnit 433 dage fra politianmeldelse til påbegyndt afsoning i straffesager, viser undersøgelse

Annonce:
Følg Politik

Justitsministeriet bliver mødt med hård kritik fra Statsrevisorerne for ikke at have tilstrækkeligt fokus på, om myndighederne behandler straffesager så hurtigt som muligt.

Det sker, efter at Rigsrevisionen i en ny beretning har kortlagt alle straffesager, som blev afsluttet i 2012. Konklusionen er, at det i gennemsnit varede 433 dage fra en straffesag blev anmeldt til politiet til den dømte begyndte at afsone.

I lovgivningen findes en række bestemmelser om, at myndighederne bør behandle straffesager hurtigt. Alligevel har Justitsministeriet slet ikke haft overblik over, hvor lang den samlede sagsbehandlingstid er hos politiet, anklagemyndigheden, domstolene og Kriminalforsorgen, og om det er i strid med lovgivningen.

Dermed har Justitsministeriet ikke levet op til sit ressortansvar, konkluderer Statsrevisorerne i en ny kritisk beretning.

Annonce:

- Statsrevisorerne kritiserer, at Justitsministeriet hidtil ikke har vurderet, om man lever op til lovgivningens krav om, at straffesagerne under ét afsluttes så hurtigt, som sagens beskaffenhed tillader.

- Hurtig behandling af straffesager har stor betydning for borgernes retsfølelse, for offeret og for den sigtede, fremgår det af beretningen, som er vedtaget på et møde onsdag.

Statsrevisorerne betegner det også som "utilfredsstillende", at en særlig arbejdsgruppe i Justitsministeriet, som skulle styrke sammenhængen i myndighedernes behandling af straffesager med særligt politisk fokus, endnu ikke har afsluttet sit arbejde efter mere end fire år.

Rigsrevisionens gennemgang af de i alt 7563 straffesager, der blev afsluttet i 2012, viser også, at der er stor forskel på sagsbehandlingstiden i forskellige former for straffesager.

Våbensager og voldssager med politisk fokus har den korteste sagsbehandlingstid på henholdsvis 287 og 289 dage, mens det tager gennemsnitligt 714 dage fra anmeldelse til afsoning i sager om økonomisk kriminalitet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: