Zornig sendte tak til Vilhelmsen længe før frist-udløb

18 dage før, at fristen for at søge en million til udsatte udløb, sendte Lisbeth Zornig en tak til Vilhelmsen

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Ekstra Bladet sender live fra samrådet fra kl. 15 - TV fra Folketinget kan desværre ikke ses på mobil

Den 19. september uddelte socialminister Annette Vilhelmsen (SF) to millioner kroner til 17 projekter. Pengene kom fra en pulje, der skulle få flere udsatte borgere til at stemme ved kommunalvalget.

Men mere end to uger før - den 1. september - henvendte Lisbeth Zornig Andersen sig til en af Vilhelmsens spindoktorer med et ønske om at takke ministeren.

Det fremgår af en redegørelse for forløbet fra Annette Vilhelmsen til Folketinget forud for, at hun skal i samråd om sagen torsdag. Dermed bliver der igen sat spørgsmål ved, om tildelingen af pengene var sket på forhånd.

I svaret fra Annette Vilhelmsen står der:

'1. september 2013: Lisbeth Zornig Andersen skriver til en af ministerens særlige rådgivere med ønske om et møde med ministeren for at takke og fortælle om Stemmer på kanten (Zornigs projekt, red.)'.

Ny tvivl om Vilhelmsens forklaring i Zornig-sag

Hvad Zornig Andersen konkret ønskede at takke ministeren for, kan ikke læses ud af redegørelsen.

Men ønsket om at mødes med Vilhelmsen for at takke faldt dagen efter, at ministeriet flere gange havde haft kontakt med Stemmer på kanten.

Det skete, fordi Vilhelmsen - under et kort, tilfældigt møde med Lisbeth Zornig i Odense den 29. august - lovede Zornig en million kroner, selvom Stemmer på kanten på det tidspunkt ikke havde søgt om en eneste krone.

I kontakten med Stemmer på kanten den 30. august gjorde ministeriet det klart, at man fra ministeriets side var "bekendt med min tilkendegivelse om støtte', skriver Vilhelmsen i sin redegørelse til Folketinget.

Alle notater i Zornig-sag indgår i advokatundersøgelse

'Og ministeriet oplyste om de generelle retningslinjer og procedurer, som skal overholdes i forbindelse med støtte til projekter, fx ansøgningsperiode", fortsætter hun.

Af redegørelsen til Folketinget fremgår det også, at Vilhelmsen og Zornig holdt et 'hilse-på-møde' den 18. september - dagen før, at Vilhelmsen officielt uddelte pengene fra million-puljen.

Mødet har fået stor interesse på grund af en DR-optagelse, der ikke tidligere har været offentliggjort.

På vej ind til mødet med Annette Vilhemsen i Socialministeriet den 18. september, sagde Zornig:

- Næste punkt på kampagnekalenderen, det er et møde med Annette Vilhelmsen, som lige har givet os en million til kampagnen. Og nu skal jeg op og fortælle hende, hvad vi har tænkt os at bruge den til.

- Faktum er, at vi har fået en million, men at vi selvfølgelig også søger den, som man skal med den slags tilskudsmidler, sagde Lisbeth Zornig.

Under mødet bar Zornig selv en mikrofon, fremgår det af redegørelsen.

Og efter mødet tager en af ministerens spindoktorer kontakt til Lisbeth Zornig via sms for at høre, 'om den mikrofon, som Lisbeth Zornig Andersen bar under mødet, var slukket'.