Annonce:
Annonce:

Lidegaard sælger dansk klimavision på Davos-topmødet

Den danske klima- og energiminister, Martin Lidegaard, taler ved det økonomiske forum i Davos fredag

Annonce:
Følg Politik

Det går for langsomt med den grønne omstilling i verden, lyder budskabet fra den danske klima- og energiminister, Martin Lidegaard, når han fredag taler ved Det Verdensøkonomiske Forum i Davos.

Derfor vil han præsentere det, han kalder den danske vision, når han skal tale for politikere og erhvervsledere fra hele verden i den schweiziske alpeby.

- Der er for meget fokus på problemer og barrierer i Europa i øjeblikket og i hele den grønne omstilling, siger Martin Lidegaard (R).

- Jeg håber, at jeg kan skabe en vision ved at præsentere den danske drøm, som er, at du kan flytte verden i den rigtige retning og samtidig have en god økonomi og god velfærd. Det er ikke i modsætning til hinanden at være klimavenlig og have økonomisk vækst.

Annonce:

- Det kan kombineres intelligent. Det har vi gjort i Danmark, det har danske virksomheder og danske borgere gjort, og det kan resten af verden også gøre. Jeg håber, at det billede vil stå tilbage, når jeg har talt i morgen.

En ny rapport fra Det Verdensøkonomiske Forum - udsendt i sidste uge - hedder det blandt andet, at ekstreme vejrforhold er en af de største trusler mod verden og den globale økonomi i det kommende årti.

I forhold til ekstreme vejrforhold som tørke og oversvømmelser, er det følgevirkninger som mangel på fødevarer og politisk og social ustabilitet, der vækker bekymring.

Martin Lidegaard er den eneste danske minister, der er til stede på topmødet i Davos, hvor der indtil videre blandt andet er diskuteret verdensøkonomi, Syrien og politiske spændinger i Asien.

- Den store styrke ved Davos er, at man på en fuldstændig uformel måde kan vende store politiske idéer uden at blive taget til indtægt for dem i morgen. Det er hele verden, der deltager.

Annonce:

- Svagheden er, at det ikke er et politisk beslutningsforum. Det er et sted, hvor vi kan udveksle erfaringer, idéer og prøve at komme lidt tættere, siger Martin Lidegaard.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: