Helle slipper måske for næse

Der er stadig ikke enighed omkring statsministerens næse

Hvis de borgerlige ikke slår til, så slipper Thorning for en næse. (Foto: Claus Bonnerup)
Hvis de borgerlige ikke slår til, så slipper Thorning for en næse. (Foto: Claus Bonnerup)

Det er endnu ikke sikkert, om statsminister Helle Thorning-Schmidts rolle i PET-sagen udløser en næse.

Efter samrådet i fredags indstillede Enhedslisten statsministeren til en mindre næse, men den ville de borgerlige partier ikke godkende til Retsudvalgsmødet i dag.

- De borgerlige partier ville gerne have yderligere betænkningstid, så de har fået til i morgen til at støtte beretningen, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, til Ekstra Bladet.

Enhedslisten: Næse til Thorning er ikke til forhandling

Thorning-Schmidt kan derfor slippe for sin første næse nogensinde, hvis et flertal i Retsudvalget ikke stemmer for en endelig formulering af kritikken.

Den samlede blå blok og Enhedslisten er ellers enige om, at Thornings rolle i PET-sagen skal udløse en næse, men den præcise formulering kan de ikke blev enige om.

- De borgerlige havde nogle ændringer, de gerne vil have ind, og dem opfatter vi som et forsøg på at skrue sagen op og trække den i langdrag. Og det medvirker vi ikke til, så det har vi klart afvist, siger Pernille Skipper.

DF til minister: Scharfs løncirkus skal stoppes

Danske Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, ønsker en hårdere kritik af Helle Thorning end den Enhedslisten har givet.

Men vil I trods alt ikke hellere give en lille næse til Helle Thorning-Schmidt, end slet ingen næse?

- Jo, det vil vi gerne. Og det vil vi også gerne tale med Enhedslisten om. Og nu har vi så indtil i morgen til at tale med Enhedslisten og se, om vi kan blive enige om det. Men hvis Enhedslisten har forlovet sig med regeringen på forhånd, som man godt kan få indtrykket af, så kommer man jo ikke så langt, siger Peter Skaarup til TV2.