Annonce:
Annonce:

Socialdemokrater ønsker timeout for Dong-salg

Socialdemokratiske folketingsmedlemmer vil have Bjarne Corydon til at undersøge pensionskassers Dong-tilbud

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Politik

Regeringen bør sætte det planlagte salg af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs på pause.

Sådan lyder opfordringen til finansminister Bjarne Corydon (S) nu fra dele af den socialdemokratiske folketingsgruppe, skriver DR Nyheder.

- Der er behov for en timeout i sagen om at sælge dele af Dong til Goldman Sachs. Der er kommet så mange dårlige ting frem, og der er også kommet et nyt tilbud om, at danske pensionsselskaber gerne vil byde ind, siger Bjarne Laustsen, der blandt andet sidder i Folketingets beskæftigelsesudvalg, til DR Nyheder.

Underskriftsindsamling mod Dong-salg sætter ny rekordSF-ordfører: Vi støtter Goldman Sachs-aftalen

Han henviser til, at en række af fagbevægelsens pensionskasser lørdag meldte sig på banen som mulig køber af Dong-aktierne, og det bør undersøges nærmere, mener han.

Annonce:

By- og boligordfører Jan Johansen er ligeledes kritisk over for salgsplanerne, og han opfordrer pensionskasserne til hurtigst muligt at komme med et seriøst bud, så Dong-aktierne kan blive på danske hænder.

- Hvis de virkelig mener det, så skal de stå inde ved Bjarne Corydon mandag morgen og banke på døren og sige: "Vi har et tilbud, og det tilbud står ved magt", siger Jan Johansen til DR Nyheder.

Men det skal være et realistisk bud, siger han.

- For hvis det bare viser sig at være fugle på taget, så må vi køre videre med det, der ligger nu, fastslår Jan Johansen.

100.000 har skrevet under: Siger nej til Dong-salgRekordmange underskrifter mod Dong-salg

De to folketingsmedlemmer lægger sig i kølvandet på en række prominente socialdemokrater som tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen, Fredericia-borgmester Jacob Bjerregaard og DSU-formand Camilla Schwalbe, der alle har kritiseret planerne om at sælge Dong-aktier til Goldman Sachs.

De fire pensionskasser, som lørdag meldte sig på banen med et tilbud om at bevare Dong på danske hænder, er Lærernes Pension, PKA, PBU og PenSam.

Tilbuddet fik dog en kold modtagelse fra Bjarne Corydon.

- Vi har ikke fået en seriøs henvendelse fra de fire fagforeningsledere, og derfor forekommer det mærkeligt, at de præsenterer deres forslag så sent i processen og vælger at gøre det via medierne, sagde han lørdag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: