Corydon afviser fagbossernes Dong-tilbud

Finansminister Bjarne Corydon takker nej tak til at mødes med fire fagbosser om milliardinvestering i Dong, erfarer TV2

Der bliver ikke noget kaffemøde mellem finansminister Bjarne Corydon (S) og de fire højt profilerede fagbosser, der i weekenden tilbød at investere milliarder af kroner i energiselskabet Dong.

Finansministeren afslår nemlig tilbuddet, der skulle vippe et bud fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs af pinden.

- Siden de fire fagforeningsledere præsenterede deres idé via medierne i lørdags, har det stået klart, at der ikke er tale om et seriøst bud, men snarere om en politisk markering.

- Det indtryk er kun blevet forstærket af, at udmeldingen fra fagforeningslederne i dag er blevet undsagt af flere af pensionsselskabernes bestyrelser og direktører, siger Bjarne Corydon i en skriftlig kommentar.

Dobbeltspil i Dong-salg

Goldman Sachs står til at overtage 19 procent af aktierne i Dong sammen med ATP og PFA i en handel til 11 milliarder kroner.

Handlen har været kritiseret af både SF'ere, Socialdemokrater, Enhedslisten og til dels også Dansk Folkeparti samt via en stor underskriftindsamling på nettet.

De fire fagbosser, Anders Bondo Christensen (Lærernes Sundhedsorganisation), Grete Christensen (Sundhedskartellet), Henning Pedersen (Bupl) og Dennis Kristensen (FOA), som alle også sidder i bestyrelsen for fire store danske pensionskæmper, kom med buddet i weekenden.

Pensionskasser: Fagbosser har ikke en krone til DongBondo: Lærer-aktier i Goldman Sachs er ikke relevant

Corydon betegnede det dog allerede i weekenden, som værende ikke seriøst nok, og flere af pensionsselskaberne har da også siden været ude og sige, at de fire fagbosser ikke umiddelbart har rygdækning til at smide så stort et milliardbeløb på stående fod.

Hos Goldman Sachs håber man på, at købet af Dong-aktier snart bliver godkendt.

- Vi kommenterer af princip ikke på den politiske situation i Danmark eller i andre lande, men håber at denne proces snart vil blive afsluttet, så selskabet og dets ansatte kan gennemføre dets vigtige strategi for grøn energi, siger talsmand Sophie Ramsay i en skriftlig kommentar til DR Nyheder.

Tirsdag skal finansminister Bjarne Corydon i samråd om sagen, og det ventes, at aftalen bliver godkendt i Folketingets Finansudvalg sidst på ugen.

Her er Goldmans vilde krav til Dong