Annonce:
Annonce:

150.000 danskere: Nej tak til otte mia. fra Goldman Sachs

Et stort antal danskere mener ikke, at DONG skal sælges til Goldman Sachs

Annonce:
Følg Politik

150.000 danskere mener, at det er en dårlig ide at sælge DONG til den berygtede amerikanske finansieringsbank Goldman Sachs. Det har de skrevet under på hjemmesiden skrivunder.net, der har indsamlet rekord mange underskrifter på netop denne sag.

- Det er eksplosivt, siger medlem af Finansudvalget Frank Aaen (EL), som også selv har skrevet under.

- Det viser, hvor vigtigt det er, at vi har fået den her debat om salget, og at folk har en holdning til Goldman Sachs. Der er mange danskere, der har mistillid til dem, siger han.

Goldman Sachs: Kapitalismens rockstjerner

Respekt for underskrifter
Antallet af underskrifter er steget voldsomt i løbet af kort tid. Torsdag i sidste uge havde knap 19.000 skrevet under og lørdag aften var tallet allerede oppe på knap 97.000. Dermed skrev mere end 50.000 under fredag alene og mandag er tallet nu steget til 150.000.

Underskrifterne kommer fra over 107.000 forskellige IP adresser, og det er et rekordstort antal for hjemmesiden.

Annonce:

Cevea: Sæt Dong-diskussion på pause

Underskrifterne er ikke noget, som politikerne kan ignorere, mener Frank Aaen.

- Med den hast, det vokser, har det allerede sat sit præg på debatten, og hvis der er noget, som politikerne har respekt for, så er det, når folkets holdning begynder at flytte sig i en retning. Derfor skal man ikke underkende betydningen af sådan en underskriftsindsamling.

- Der er ingen tvivl om, at sådan som det ser ud nu, så kan de sagtens få den betydning, at sagen bliver udskudt. Men desværre er der også fare for, at flertallet bare siger, nu har vi lavet den aftale, siger Frank Aaen.

Annonce:

Urokkelig
Det er mandag morgen ikke lykkedes Ekstra Bladet at få en kommentar til antallet af underskrifter fra Socialdemokraternes finansordfører, Jesper Petersen. Men både finansordføreren og finansminister Bjarne Corydon (S) gav søndag udtryk for, at regeringen ikke ville rokke ved deres beslutning om at sælge 19 procent af aktierne i DONG.

Corydons salg sender Dong-aktier i skattely

Også selv om over 100.000 danskere protesterer.

- Selvfølgelig er jeg og andre opmærksomme på både underskriftsindsamlingen og den diskussion, der foregår. Og jeg kan ikke fortænke folk i at være kritiske over for Goldman Sachs med alle de ting, de har i bagagen. Det er jeg også selv. Men vi har taget det tilbud, der er bedst for Dong og i sidste ende også for skatteyderne, sagde Jesper Petersen til Politiken søndag.

Sprang SKAT over
Aftalen om DONG-salget skal behandles endeligt i Finansudvalget torsdag, men først skal finansministeren i samråd tirsdag. Enhedslisten, der står bag samrådet, kræver svar på, hvorfor andre købere ikke er lige så interessante som DONG og vil have forklaret, hvorfor beslutningen om salget til Goldman Sachs er foretaget uden at få en vurdering fra SKAT.

Engell: Han griner - mens regeringen bløder

Annonce:

Ifølge Information har PensionDanmark givet et bedre bud på de 19 procent aktier end Goldman Sachs, som har tilbudt otte milliarder. Efterfølgende skrev Berlingske, at PensionDanmarks tilbud blev afvist, fordi selskabet manglede lyst til at tage risiko i forbindelse med driften af DONG.

Arbejdsmarkedets pensionskasser siger, at man er klar til at give et bedre tilbud end Goldman Sachs, men det er ikke noget, som finansministeren i første omgang så som et seriøst bud.

- Vi har ikke fået en seriøs henvendelse fra de fire fagforeningsledere, og derfor forekommer det mærkeligt, at de præsenterer deres forslag så sent i processen og vælger at gøre det via medierne, skrev Corydon i en skriftlig meddelelse til Ritzau.

Corydon afviser dansk Dong-tilbud

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: