Enhedslisten trækker SF-skatteminister i Dong-samråd

Skatteminister Jonas Dahl skal torsdag morgen forklare Goldman Sachs' skattemodel ved samråd i Folketinget

SF's genvordigheder er ikke slut med den interne kritik af et eventuelt salg af Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. Torsdag morgen skal SF's skatteminister, Jonas Dahl, ved et samråd i Folketinget forklare selskabets model med at flytte aktierne til skattely.

Enhedslisten har kaldt skatteministeren i samråd i finansudvalget. Her skal Jonas Dahl forklare selskabskonstruktionen. Skat har sagsøgt andre selskaber, der sender indkomst, udbytte og aktieavancer i skattely fra Danmark via Luxembourg.

Tirsdag var finansminister Bjarne Corydon (S) i fire timers samråd om sagen i finansudvalget. Her kritiserede især Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen, og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, regeringen for at føre en paradoksal skattepolitik.

Holger K. Nielsen kaldte det som skatteminister "skattesnyd", at et selskab sendte indtægter via Luxembourg til skattely.

Samtidig lader Corydon Goldman Sachs anvende samme model til at sende aktier til Cayman Islands og den amerikanske delstat, Delaware. Goldman Sachs sender Dong-aktier til datterselskabet New Energy i Luxembourg og videre til skattely.

Regeringen greb ikke ind, fordi konstruktionen er lovlig, forklarede finansministeren. Til gengæld kan regeringen lovligt forhindre Goldman Sachs i at sælge Dong-aktierne videre til selskaber, som staten ikke ønsker som aktionærer.

Skat har undersøgt salget af TDC i 2005 og ISS i 2004 til kapitalfonde. Begge selskaber blev dybt forgældede efter overtagelsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer