Alle imod Annette: 'Det er en katastrofe'

SF-baglandets kritik af Dong-aftalen er nu stort set landsdækkende

Annette Vilhelmsen skal bestige et bjerg på dagens krisemøde med landsledelsen. (Foto: Polfoto)
Annette Vilhelmsen skal bestige et bjerg på dagens krisemøde med landsledelsen. (Foto: Polfoto)

SF's lokalforeninger melder sig på stribe ind i koret af karske kritikere, der raser mod venstrefløjspartiets planer om sammen med resten af regeringen at sælge ud af Dong til Goldman Sachs.

Både blandt de fynske, nordsjællandske og københavnske folkesocialister er der kritiske røster fra lokalformændene. Og nu melder SF Esbjerg sig også på banen. Her har lokalforeningen i et brev til partiets folketingsgruppe opfordret til, at salget til Goldman Sachs genovervejes.

- Vi er kritiske overfor aftalen og opfordrer til en time out. Det er bekymrende, at man vælger en investor, som kun tænker på at få en kortsigtet gevinst – som oven i købet sendes i skattely, siger formanden for SF i Esbjerg Ejnar Søndergaard.

De skal beslutte SF's regeringsfremtid

- Vi har set, hvor skadelige de enorme bonusser i finanssektoren har været, og nu indfører man gud-hjælpe-mig et milliardbonus-program til ledelsen i Danmarks nationale energiselskab og sælger Dong til en ejer, der ikke interesserer sig for langsigtet dansk energipolitik, fortsætter Esbjerg-formanden.

Han vil dog ikke direkte opfordre til, at folketingsgruppen stemmer nej til aftalen.

- Det overlader vi til folketingsmedlemmerne dem selv, men vi mener aftalen bør genovervejs. Nu må vi se hvad landsledelsen, når frem til på mødet i dag, siger han.

Her holder SF hemmeligt krisemøde

Tidligere på dagen var det de københavnske SF'ere på krigsstien over det forestående salg Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank.

'Vi mener ikke, at SF kan acceptere et salg af DONG-aktier til Goldman Sachs. Vi opfordrer derfor SF’s ledelse og folke-tingsgruppe til at afstå fra salget og finde andre måder at sikre en kapitaltilførsel til DONG på. Det planlagte salg vil ikke blot være til skade for de danske skatteydere, men en katastrofe for partiet, der dermed vil have mistet enhver form for troværdighed', skriver lokalforeningen i et brev til ledelsen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?