Annonce:
Annonce:

Alle imod Annette: 'Det er en katastrofe'

SF-baglandets kritik af Dong-aftalen er nu stort set landsdækkende

Annette Vilhelmsen skal bestige et bjerg på dagens krisemøde med landsledelsen. (Foto: Polfoto)
Annette Vilhelmsen skal bestige et bjerg på dagens krisemøde med landsledelsen. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

SF's lokalforeninger melder sig på stribe ind i koret af karske kritikere, der raser mod venstrefløjspartiets planer om sammen med resten af regeringen at sælge ud af Dong til Goldman Sachs.

Både blandt de fynske, nordsjællandske og københavnske folkesocialister er der kritiske røster fra lokalformændene. Og nu melder SF Esbjerg sig også på banen. Her har lokalforeningen i et brev til partiets folketingsgruppe opfordret til, at salget til Goldman Sachs genovervejes.

- Vi er kritiske overfor aftalen og opfordrer til en time out. Det er bekymrende, at man vælger en investor, som kun tænker på at få en kortsigtet gevinst – som oven i købet sendes i skattely, siger formanden for SF i Esbjerg Ejnar Søndergaard.

De skal beslutte SF's regeringsfremtid

Annonce:

- Vi har set, hvor skadelige de enorme bonusser i finanssektoren har været, og nu indfører man gud-hjælpe-mig et milliardbonus-program til ledelsen i Danmarks nationale energiselskab og sælger Dong til en ejer, der ikke interesserer sig for langsigtet dansk energipolitik, fortsætter Esbjerg-formanden.

Han vil dog ikke direkte opfordre til, at folketingsgruppen stemmer nej til aftalen.

- Det overlader vi til folketingsmedlemmerne dem selv, men vi mener aftalen bør genovervejs. Nu må vi se hvad landsledelsen, når frem til på mødet i dag, siger han.

Her holder SF hemmeligt krisemøde

Tidligere på dagen var det de københavnske SF'ere på krigsstien over det forestående salg Dong-aktier til den amerikanske investeringsbank.

'Vi mener ikke, at SF kan acceptere et salg af DONG-aktier til Goldman Sachs. Vi opfordrer derfor SF’s ledelse og folke-tingsgruppe til at afstå fra salget og finde andre måder at sikre en kapitaltilførsel til DONG på. Det planlagte salg vil ikke blot være til skade for de danske skatteydere, men en katastrofe for partiet, der dermed vil have mistet enhver form for troværdighed', skriver lokalforeningen i et brev til ledelsen, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: