Vilhelmsen forsøgte at få timeout i Dong-salg

Et forsøg i 11. time fra SF-formanden på at finde andre Dong-partnere blev afvist af regeringspartnerne

SF's afgående formand, Annette Vilhelmsen, forsøgte i søndags at få regeringen til at udskyde beslutningen om at sælge en ejerandel i Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Men ønsket om en timeout blev blankt afvist af de to regeringspartnere Socialdemokraterne og De Radikale.

Det siger Vilhelmsen på et pressemøde, hvor hun officielt meddeler, at SF træder ud af regeringen, og at hun stopper som formand for partiet.

- SF prøvede i søndags at få opbakning i regeringen til at kunne få en timeout, så man havde mulighed for at afsøge andre muligheder. Det var der ikke opbakning til, og som regeringspartner havde jeg derfor ikke andre muligheder end at få mit partis opbakning til den linje, som jeg havde lagt.

- Det er en sag, som har været svær. Den har været svær for SF, den er svær for regeringen, og den har også været svær for mig. Det, tror jeg, er klart, siger Vilhelmsen.

Selvom Annette Vilhelmsen på et møde onsdag aften rent faktisk lykkedes med at få et flertal i landsledelsen til at bakke op om Dong-aftalen, så efterlod det et splittet SF, der torsdag gik helt op i limningen.

Den afgående formand fortryder dog ikke sin håndtering af hele Dong-sagen, selvom det har haft store konsekvenser for hende personligt, for SF og for regeringen:

- Den her Dong-sag har vi fulgt til ende, som den har været. Det nytter ikke meget at fortryde noget i politik. Det gør jeg sådan set heller ikke her. Jeg vil meget gerne have, at når SF indgår aftaler, så står vi ved de aftaler, så vi er til at regne med politisk.