Annonce:
Annonce:

Özlem afslører: Helle truer med at smide os ud af regeringen

Özlem vil ikke stemme i torsdagens afstemning om salget af Dong-aktier - hun afslører, at Annette Vilhelmsen har sagt, at statsministeren truer med at smide SF ud af regeringen, hvis bare éen stemmer blankt eller er for forslaget om timeout i salget af Dong-aktier

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Politik


 


SF's sundhedsordfører Özlem Cekic boykotter torsdagens afstemning i folketingssalen om salget af Dong-aktier til investeringsbanken Goldman Sachs, oplyser hun.

- Så længe jeg ikke kan stemme efter min overbevisning så KAN jeg ikke gå ned i folketingssalen. Derfor har jeg besluttet at boykotte afstemningen i dag, skriver hun i en pressemeddelelse.

Hun gør som partifællen Karsten Hønge, der efter SF's dramatiske krisemøde med landsledelse og folketingsgruppe oplyste, at han udebliver fra Folketinget på grund af dagens afstemning om Dong.

Samtidig afslører hun, at Helle Thorning-Schmidt har truet med at smide SF ud af regeringen.

- Min formand (Annette Vilhelmsen) fortalte mig i går klart og tydeligt, at hvis der er een eneste SFer, der går ned og stemmer imod eller stemmer blankt til forslaget om et timeout, så vil statsministeren smide SF ud af regeringen, skriver Özlem Cekic.

Annonce:

- Jeg har også fået at vide, at SF står uden en formand, hvis bare der er en, der går ned og stemmer blankt.

Özlem Cekic forlod i aftes sin folketingsgruppe, mens der stadig blev holdt krisemøde i DGI-byen i København.

Se video over artiklen. Se mere på localeyes.dk

Özlem Cekic er imod aftalen.

- Den er jeg imod. Det er vigtigt for mig, at dem der bestemmer over Danmarks energiforsyning ikke primært handler ud fra profithensyn, men ud fra samfundshensyn, skriver hun.

Hun påpeger, at Dong-aftalen var strået, der knækkede kamelens ryg.

- For mig og rigtig mange andre SFere er DONG - aftalen dråben, der får bægeret til at flyde over. De sidste 14 dages afsløringer i medierne viser, at det her risikerer at blive en dyr fornøjelse for skatteyderne, skriver Özlem Cekic.

Hun mener, at SF skulle have sagt nej til aftalen.

- Jeg begriber ikke, at vi ikke bare éen gang kan sige fra i regeringssamarbejdet, uden at blive mødt med truslen om at så er det slut med SF i regering, siger hun.

Annonce:

Hun mener, at SF 'står i en meget alvorlig krise' og ville udskyde aftalen. Men hun blev presset, forklarer hun.

- Der er rigtig god grund til at være bekymret. Jeg kan godt forstå den bekymring, der er i baglandet, sagde politikeren, der i aftes ikke ville svare på, om hun ville stemme for Dong-aftalen i dag.

Özlem smuttede fra SF-gruppen

- Jeg skal hjem og sove. I morgen orienterer jeg om, hvad jeg stemmer, sagde hun.

Svaret blev altså en boykot af torsdagens afstemning.

Özlem Cekic har tidligere udtrykt sin uenighed med partiets linie. Da regeringen stemte en skattereform igennem med Venstre og Konservative sidste år, gik Özlem Cekic imod sit parti og stemte som den eneste SF'er imod skattereformen.

Det resulterede i, at hun blev frataget sine ordførerskaber i et par måneder, men siden kom hun ind i varmen igen.

Özlem Cekic understregede dengang, at hun nu ville stå sammen med sit parti.

Annonce:

- Jeg kommer selvfølgelig til at stå sammen med mit parti. Jeg har ret stor tillid til, at Annette (Vilhelmsen, SF's ny formand) kommer til at inddrage både folketingsgruppen og selve partiet i processerne.

- Vi kommer selvfølgelig til at bakke 100 procent op om de kompromiser, vi som regeringsparti kommer til at indgå, sagde hun dengang.

Lisbeth Bech Poulsen meddelte også en overgang, at hun heller ikke kunne stemme for skatteaftalen, men hun blev dog banket på plads.

Hun blev senere partiets politiske ordfører og finansordfører, men i aftes valgte Lisbeth Bech Poulsen at trække sig fra sine poster, fordi hun ikke vil stemme for Dong-aftalen i Finansudvalget torsdag.

Også SF's næstformand Peter Westermann har meddelt, at han trækker sig, fordi hans linje i Dong-sagen blev underkendt på partiets landsledelsesmøde.

LÆS:

Özlem får iskold skulder af sine egneEndnu en SF-topfigur trækker sig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: