SF'er: Agerer som en bananrepublik

Steen Gade giver udtryk for, at han ikke er helt tilfreds med alle i sin folketingsgruppe

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)

- Det er jo ikke en bananrepublik. Jeg synes også, at nogen har ageret i denne her diskussion som om, vi var en bananrepublik.

Se også: Astrid Krag svines på Facebook

Sådan forklarede SF's midlertidige finansordfører, Steen Gade, sig, da han kom ud fra Folketingets finansudvalg torsdag eftermiddag.

Her blev han nemlig spurgt til hele situationen i sit parti, der har trukket sig fra regeringen, fordi SF ikke kunne sluge flere kameler.

Derfor blev salget af de 19 procent af Dong-aktierne til Goldman Sachs den berømte dråbe, der fik bægeret til at flyde over i partiet.

Se også: Thorning afviser: Jeg har ikke truet SF'erne

Men da Steen Gade blev spurgt ind til, hvad han mente med bananrepublik, så mener han, at det var omkring selve salget af Dong-aktierne, som han hentydede til og ikke sine partifæller.

- Det, jeg mener, er, når vi har kastet os ind i et projekt, som følger nogle retningslinjer og tænker, at det kunne vi bare bryde, så vil vi komme til at ligne en bananrepublik.

- Det er regeringens forslag, og SF var med til at stille forslaget. Det, der ville være mærkeligt, var, hvis vi ikke var med til at stemme ja til vores eget forslag, siger Steen Gade og fortsætter:

Se også: Kommentatorer: Pia Olsen Dyhr er formands-favorit

- Jeg har så meget rygrad, at jeg ikke kunne få mig til at gøre det modsatte.

0 kommentarer
Vis kommentarer