Ida Auken går til de Radikale

Opløsningen fortsætter: Vestager byder SF's afgående miljøminister Ida Auken velkommen hos de Radikale

Foto: Cathrine Ertmann
Foto: Cathrine Ertmann

Endnu en markant SF-profil forlader partiet efter de seneste dages politisk kaos. Fredag eftermiddag skriver den afgående miljøminister, Ida Auken, på facebook, at hun i dag har meldt sig ud af SF og i stedet meldt sig under de Radikale faner.

Mor raser efter Idas flugt

'De ting, jeg har set i de her dramatiske dage, har rystet mig. Hvad der tog 10 år at bygge op, kunne rives ned på ganske få uger. SF er ikke det rigtige sted for mig længere ... Jeg har gjort op, hvad der passer bedst til mine værdier, og derfor skifter jeg nu til de Radikale, som jeg har været værdipolitisk enig med i lang tid, som har internationalt udsyn og som ved, at økonomien og miljøet skal spille sammen, ikke mod hinanden', skriver hun på facebook.

Mette Touborg stopper som næstformand i SF

Den radikale leder Margrethe Vestager har netop på budt Auken velkommen Twitter med ordene:

'Kære Ida, velkommen til Radikale Venstre - jeg glæder mig til samarbejdet.'

Bagerste række

Ida Auken understreger, at hun ikke har ambitioner om, at være minister lige nu, men sætter sig 'på bagerste række og begynder forfra'.

Dermed fortsætter opløsningen af partiet, som i går trak sig ud af regeringen, hvilket prompte fik SF's afgående sundhedsminister Astrid Krag til at hoppe af til Socialdemokraterne.

Astrid Krag svines på Facebook