Corydon afviser at diskutere højredrejning

Finansminister Bjarne Corydon vil ikke tale om, hvorvidt den nye regering kommer til at trække mere mod højre

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil på vej ind i Statsministeriet ikke svare klart på, om politikken med den nye SR-regering kommer til at trække mere til højre.

- Vi holder fuldstændig kursen, og den går fremad, siger Bjarne Corydon.

Dermed smyger finansministeren sig ud om et af de store spørgsmål, som vil præge mandagens store rokadedag.

Efter sidste uges farvel til SF, som kæmpede for at trække regeringen mere til venstre, spekulerer både opposition, fagbevægelse og iagttagere i, at regeringen måske vil se mere mod højre side i Folketinget.

- Bliver det ikke en mere blå politik med den nye regering, der blandt andet kommer til at lave beskæftigelsesreform med de borgerlige?

- Det bliver lige præcis den politik, som Socialdemokraterne og De Radiale ønsker, siger Bjarne Corydon og tilføjer:

- Vi har vist, at blokpolitik ikke er nødvendig, og at vi kan samarbejde bredt om de vigtige ting også til venstre side.

Han mener, at det nye ministerhold indeholder en masse stærke kolleger.

- Det ser lovende ud. Der er virkelig mange dygtige kolleger, og de er i kampform alle sammen, siger Bjarne Corydon, som blandt andet kan se frem til at arbejde tættere sammen med Morten Østergaard, der skifter fra posten som uddannelsesminister til skatteminister.

- Det var sørgmodigt forleden, men nu er det en ny regering og en frisk start for os alle, siger finansminister Bjarne Corydon.

0 kommentarer
Vis kommentarer