Annonce:
Annonce:

Dong-salg: Politikere flettede næbbet på Twitter

Mens debatten om DONG bredte sig som en løbeild på de sociale medier, og næsten 200.000 danskere skrev under mod aktiesalget, flettede politikerne næbbet på Twitter, skriver ugebrevet A4

Annonce:
Følg Politik

Hverken regeringen eller de borgerlige var ivrige efter at kommentere på salget af de 19 procent af aktierne i DONG til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs. I de 14 dage op til salget foregik der ellers en livlig kvidren om den omdiskuterede handel på #dkpol, som er stedet for politik på Twitter.

4.972 beskeder - svarende til 23 procent af alle beskeder på #dkpol i perioden - nævnte DONG og Goldman Sachs. Men kun 130 af beskederne kom fra politikere på Christiansborg.

Det viser en gennemgang af 21.561 tweets, som it-virksomheden Overskrift har indsamlet for Ugebrevet A4. Fokuseringen på Twitter er interessant, fordi det sociale medie har udviklet sig til en arena, hvor politikere diskuterer heftigt med både hinanden og medierne.

Politikerne holdt sig fra at debattere, fordi sagen lugtede, vurderer Rasmus Kleis Nielsen, lektor i politisk kommunikation ved Roskilde Universitet.

43 etagers ren finan$forlænger...

Annonce:

- Det var en lortesag for næsten alle de partier, der stemte for. Politikerne vil helst kommunikere om det, der er populært hos baglandet og vælgerne, så det er svært at se gevinsten ved at stikke næsen frem. De borgerlige partier havde endnu mindre grund til at deltage i debatten, for de fik det bedste af alle verdener: Regeringen fik tæskene, og de borgerlige fik deres politik gennemført, konkluderer han.

Op til salget viste blandt andet en Megafonmåling for TV2, at 68 procent af danskerne var imod aktiesalget. Det kan have gjort de ellers taleglade politikere fåmælte, mener Rune Slothuus, professor og forsker i politisk kommunikation på Aarhus Universitet.

- Det virker ikke som om, at politikerne har haft lyst til at blande sig. Set fra den enkelte politikers synspunkt kan det være en fordel at undgå at tale om emner, hvor man har en upopulær holdning. I stedet kan man tale om noget andet eller ikke sige noget, for så dør debatten ofte, forklarer han.

Fritz Schur stopper som Dong-formand

Venstre plejer at svinge fanen for privatiseringer, men kun omkring 25 gange på 14 dage deltog folketingsgruppen i debatten om DONG på Twitter. Det skal ses i forhold til, at Venstre i den periode i alt tweetede 504 gange.

Annonce:

- Det har ikke været et debatemne for Venstre. Folk ved godt, hvor vi har stået i sagen. Vi har ikke skiftet holdning, og jeg har hverken modtaget mails eller hørt om utilfredshed fra baglandet. Det har været et ikke-emne. Vi har målløst fulgt regeringen i indre oprør, siger Michael Aastrup Jensen (V).

Socialdemokraterne foretrak også at tie om DONG på Twitter. Benny Engelbrecht (S) var en af de få undtagelser på politikere, som blandede sig i debatten.

' Ikke alle har følt sig komfortable på de sociale medier. På Facebook er der nærmest gået Nationen i den (Ekstra Bladets debatforum, red.). Vi har formået at fucke kommunikationen op og lade det gå amok på de sociale medier uden at lægge den indsats, som skulle til for at vende stemningen. En lortesag bliver ikke mindre en lortesag, hvis man ikke kommenterer den, siger han.

I Radikale var Nadeem Farooq en af de eneste, som hårdnakket stod ved og forsvarede beslutningen på Twitter.

- De mange underskrifter mod salget er kommet bag på mig. Jeg tænker på, at selvom vi som politikere føler, at der er god logik bag en beslutning, bliver vi nødt til i fremtiden at forklare det langt tidligere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Jakob Ellemann spiller hasard med befolkningens retsbevidsthed

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: